Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το Ρωσικό εμπάγκο και τις επιπτώσεις στο νομό

tsipras kouloura

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής για το Ρωσικό εμπάργκο και τις επιπτώσεις στο νομό Ημαθίας. «Από την σύσκεψη των φορέων της δευτέρας στο επιμελητήριο Ημαθίας πρόεκυψαν τα παρακάτω ζητήματα

Πρώτον: Η απουσία της κυβερνητικής πολιτικής με την ακύρωση –άρνηση του υπουργείου γεωργίας να συναντηθεί με τους φορείς την Τρίτη. Την άρνηση - αδυναμία των κυβερνητικών βουλευτών να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες και να υπερασπιστούν την πολιτική τους . Την προσπάθεια τοπικών παραγόντων σε συνεργασία με μερίδα συνεταιρισμών να απολιτικοποιήσουν το πρόβλημα για να πέσει η κυβέρνηση στα μαλακά, φτάνοντας μέχρι τον αποκλεισμό από την σύσκεψη της τρίτης των αγροτικών συλλόγων των μόνων φορέων που αναδεικνύουν κυρίαρχο θέμα την άρση του εμπάργκο . 

Στην κυβερνητική λογική της κ Βουλτεψης, Μυταρακη κ.α ότι οι επιπτώσεις είναι ελεγχόμενες ,περιορισμένες και θα καλυφτούν από αποζημιώσεις . Σε αγαστή διατεταγμένη υπηρεσία τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. κεντρικά και τοπικά.

Δεν καταλαβαίνουν οι τοπικοί εκπρόσωποι τους ότι για τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας με τα ακτινίδια και τουρισμό σημαίνει το εμπάργκο απόλυτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή για όλη την αγορά και όχι μόνο του πρωτογενή τομέα. Η στο βωμό των άλλων συμφερόντων θυσιάζουν την περιοχής μας .

Δεύτερο: Η παραπάνω προσπάθεια είναι ενταγμένη στην λογική να δοθούν αποζημιώσεις –προβλήθηκε σαν θετικό γεγονός το κονδύλι της Ε.Ε. 400-500εκ ευρω όταν οι απώλειες αναφέρονται σε δις ευρω. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά στο πλευρό των αγροτών αλλά και σαν την γνήσια εθνική πατριωτική δύναμη αντιτάσσεται στο εμπάργκο και παλεύει για την ακύρωση του σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο .

Αντιταθήκαμε στην μονομερή πολιτική αναγνώρισης της Ουκρανίας με την προκλητική επίσκεψη Βενιζέλου κατά την διάρκεια προεδρίας μας στην Ε.Ε. πράγμα που κάνει η Ιταλία με την επίσκεψη της στην Μόσχα. Ο ίδιος ο πρόεδρος Τσίπρας με πολυμελές κλιμάκιο επισκέφτηκε την Μόσχα για μια στρατηγική συνεργασία και στον τομέα των τροφίμων των πριν τις ευρωεκλογές, και την Ημαθία τον προηγούμενο μήνα για το ροδάκινο. Γιατί εκτιμάμε ότι ο τομέας των τροφίμων είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας μας και όχι τα φωτοβολείσαι και ανεμογεννήτριες που πλουσιοπάροχα επιδοτεί η κυβέρνηση .(15.000χιλ ευρώ στους νέους αγρότες 2 θέσεις εργασίας 75 εκατομμύρια στις ανεμογεννήτριες 1 θέση εργασίας )».