Επανέρχεται για τον κάθετο οδικό άξονα ο Θανάσης Χειμώνας

xeimonas

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε για την κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα (Βέροια - Σκύδρα) δίνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Χειμώνας, μετά την απάντηση του αντιπεριφερειάρχη. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Με αφορμή την απάντηση του Αντιπερειφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη στο Δελτίο Τύπου της ΡΙΖΟΣΠΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ σχετικά με την κατασκευή του Κάθετου Άξονα και ειδικότερα για το Τμήμα Σ.Σ. Νάουσας- Πατρίδας που κατασκευάζεται, θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

• Η περικοπή των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, ξεκίνησε με την υλοποίηση του Καλλικράτη και συνεχίστηκε με τις μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα μας με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ . Η Περιφερειακή μας παράταξη και προεκλογικά τοποθετήθηκε αλλά και μέχρι σήμερα συνεχίζει να παλεύει για την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την παράλληλη κατάργηση του Καλλικράτη.

• Η παράταξη του κ. Καλαϊτζίδη , έχει την ευθύνη διοίκησης της άλλοτε Νομαρχίας και τώρα Περιφέρειας από 1-1-1999.Το συγκεκριμένο έργο που ξεκίνησε το 2005, επί θητείας λοιπόν αυτής της Διοίκησης, και είναι ένας οδικός άξονας λίγων χιλιόμετρων «στην μέση του πουθενά». Ποιός λοιπόν ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν εκτελέστηκε μέχρι 31-12-2015, όταν μάλιστα η παράταση που ζητήθηκε και δόθηκε στον ανάδοχο είναι κατά σειρά η πέμπτη ( 5η )!!!!! και μάλιστα οι προηγούμενες δόθηκαν, όταν την ευθύνη της πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας, την είχαν τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα και οδήγησαν τη χώρα μας στην καταστροφική μνημονιακή λαίλαπα και φυσικά πολλά χρόνια πριν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σάκης Χειμώνας αναλάβει τα καθήκοντα του. Ο δε συνολικός χρόνος κατασκευής του έργου από τις 660 ημέρες που ήταν αρχικά, θα φτάσει στις 1050 ημέρες ενώ το σταμάτημα των εργασιών για το γεγονός της μη πληρωμής των εργασιών που είχαν γίνει, διήρκησε μόνο 43 ημερολογιακές ημέρες.

• Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα υποστηρίχθηκε στις εκλογές και από τον ΣΥΡΙΖΑ, με δημόσιο τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΡΙΖ.ΑΡ.ΕΝ. δεν θα στηλιτεύει και δεν θα μάχεται όποιες κυβερνητικές επιλογές είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού και του τόπου μας. Εμείς μπορούμε και θα αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρα. Εσείς κύριε Καλαϊτζίδη και η παράταξή σας , η καθόλα ανεξάρτητη με τον επίσης ανεξάρτητο Περιφερειάρχη κύριο Τζιτζικώστα ,που πριν αλέκτωρ λαλήσει πέταξε τον μανδύα της ανεξαρτησίας και διεκδίκησε τη θέση του Προέδρου της Ν.Δ. μπορείτε;".