Εντός του 2016 η απόφαση για το Τελωνείο

telonio

Οι βουλευτές του νομού Ημαθίας, Καρασαρλίδου Φρόσω, Ουρσουζίδης Γεώργιος, Αντωνίου Χρήστος και Βεσυρόπουλος Απόστολος, καθώς και οι βουλευτές του νομού Πιερίας Τζαμακλής Χαρίλαος, Σκούφα Ελισάβετ και Καστόρης Αστέριος , παραβρέθηκαν στις 22/10/2015,  σε κοινή σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το θέμα της λειτουργίας των τελωνείων Ημαθίας και Πιερίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Βοριατζίδης Κων/νος και ο δημοτικός σύμβουλος Κάκαρης Γιώργος, ο δήμαρχος εξέφρασε την βούληση να παραμείνει το τελωνείο της Βέροιας σε λειτουργία, και ζήτησε από το υπουργό να δεσμευτεί για τη μελλοντική στέγαση του τελωνείου στο χώρο της Κουλούρας, ο οποίος προσφέρεται δωρεάν από τους τρεις συνιδιοκτήτες για αυτό το λόγο( Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, Δήμο Βέροιας και πρώην Ε.Α.Σ.) .

Επίσης στην σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του νομού, ο κ. Τάσος Γιάγκογλου εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Ημαθίας και ο κ. Ταμπακόπουλος εκπρόσωπος των εκτελωνιστών Ν. Ημαθίας, υποστηρίζοντας- με τρόπο απόλυτα αξιόπιστο - τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών των δύο νομών - και όχι μόνο - στις εγκαταστάσεις τις Κουλούρας, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι κάθε σκέψη για μεταφορά των δύο τελωνείων σε άλλη θέση, αποτελεί ένα επιπλέον κόστος που είναι απαγορευτικό υπό τις παρούσες συνθήκες για κάθε
επιχείρηση. Μάλιστα, τόνισαν πως θα αναλάβουν και το κόστος αποκατάστασης του χώρου που προβλέπεται για χρήση τελωνείου – παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Είναι αυτονόητο, πως η Κουλούρα αποτελεί με διαφορά την βέλτιστη λύση, τόσο από άποψη θέσης (Εγνατία – ΠΑΘΕ, πρόσβαση σε λιμάνια και Σ.Σ.), όσο και από πλευράς διαθεσιμότητας χώρων πολλαπλών χρήσεων, με άριστο δείκτη εξοικονόμησης πόρων. Τέλος θα πάψει να αποτελεί «μνημείο» διασπάθισης πόρων και ντροπής, για τους Έλληνες πολίτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός τοποθετήθηκε θετικά στις προτάσεις των φορέων και δήλωσε πως το θέμα μέσα στο 2016 θα διευθετηθεί, λαμβάνοντας υπόψη λύσεις, που θα εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα θα μειώνουν το λειτουργικό κόστος του υπουργείου. Συγκεκριμένα τα κριτήρια τα οποία θα βαρύνουν, είναι η εύρεση αποδοτικής και συμφέρουσας λύσης για τη λειτουργία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και η εξοικονόμηση πόρων για το υπουργείο.