Ανδρέας Βέτσος: "Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα"

Ο Ανδρέας Βέτσος είναι υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Ημαθία. Προέρχεται από αγροτική περιοχή και εκτός από ελεύθερος επαγγελματίας είναι και αγρότης που καλλιεργεί 300 καρυδιές. Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος βιομηχανικών εγκαταστάσεων αυτοματισμού και ολοκληρώνει και ανώτερες σπουδές ηλεκτρολόγων μηχανικών . 

Ο κ. Βετσος ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ότι οι «πραγματικοί» αγρότες και κτηνοτρόφοι» δεν θα πρέπει να ανησυχούν, παρότι στη νέα συμφωνία υπάρχουν επιβαρύνσεις για τις συγκεκριμένες ομάδες. Είπε, μάλιστα, πως θα απαλλαγούν από κάποια φορολογικά βάρη. Πώς θα επιτευχθεί η ελάφρυνσή τους; "Για εμάς, η πρωτογενής παραγωγή είναι ο σημαντικότερος τομέας, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να περάσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. Οι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, εκείνοι που ζουν από την πρωτογενή παραγωγή δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Με τη νέα συμφωνία, τούς δίνεται η δυνατότητα να περνούν τα έξοδά τους και το κόστος της παραγωγής τους στη φορολόγησή τους ώστε να μην πληρώσουν φόρο. Κι εδώ η συμβολή των ΑΝ.ΕΛΛ. ήταν σημαντική" αναφέρει ο κ. Βέτσος και προσθέτει:

"Το πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η τεκμαρτή εργασία η οποία θα εκπίπτει της φορολόγησης. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πράγματι εργάζονται ουσιαστικά θα απαλλάσσονται από φόρους. Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η δυνατότητα να κάνουν απόσβεση του φυτικού, ζωικού και μηχανικού εξοπλισμού. Τα έξοδα για την αγορά λιπασμάτων, πρώτων υλών και εξοπλισμού θα αφαιρούνται από τα έσοδα και δεν θα φορολογούνται. Σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ, με τα βιβλία εσόδων και εξόδων τους δίνεται η δυνατότητα να τον παίρνουν πίσω. Και όσον αφορά τις εισφορές, θα είναι πλέον ανά στρέμμα. Δεν είναι δυνατό να πληρώνουν τις ίδιες εισφορές εκείνος που έχει 100 στρέμματα και ο άλλος που 2 στρέμματα. Επίσης, πετύχαμε τη διαγραφή του 50% του κεφαλαίου για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια και αυτό όσον αφορά τα δάνεια των αγροτών, όχι τα δάνεια των συνεταιρισμών. Η επιδίωξη είναι να φτάσουν στο 100%. Άλλωστε οι αγρότες θα έχουν την αγροκάρτα όπου θα αγοράζουν όλα τα αναγκαία ειδή όπως ς σπόρους λιπάσματα και εργαλεία για την εργασία τους ως πίστωση το 60%του πόσου με ένα επιτόκιο 0,5% από το ποσό των εσόδων ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση για την εξυπηρέτηση των . Και σίγουρα έχουμε βάσεις για τους ελευθέρους επαγγελματίες ώστε να βοηθήσουμε την στήριξη τους .και ένα μετρό καθοριστικό είναι η άμεση προσέλκυση τουριστών όλο τον χρόνο για ζεστό χρήμα στον νόμο Ημαθίας".