Το Ποτάμι παρουσίασε στην Βέροια τους υποψηφίους του στην Ημαθία

potami ypo

Τους υποψηφίους του στην Ημαθία παρουσίασε στην Βέροια το Ποτάμι. Η λίστα αποτελείται από τους Σωτήρη Κουπίδη, Ίλια Ιωδηφίδου, Αφροδίτη Σπανίδου, Γιάννη Μοσχόπουλο, Θωμά Λιόλιο και Τάσο Τόλιο. Στις δηλώσεις τους οι υποψήφιοι σημείωσαν:

Τάσος Τόλιος: Εμείς τις εκλογές δεν τις θέλαμε. Ήταν επιλογή του πρωθυπουργού μετά την διάσπαση στο κόμμα του. Εμείς δεν είχαμε να αλλάξουμε κάτι. Θεωρούσαμε ότι έχουμε το καλύτερο ψηφοδέλτιο. Εισηγηθήκαμε ως τοπική οργάνωση να μείνει ίδιο το ψηφοδέλτιο και ζητήσαμε να δημιουργηθεί η λίστα σύμφωνα με τους ψήφους που πήρε ο κάθε υποψήφιος».

Ίλια Ιωσηφίδου: «Στο κίνημα έχουμε πολλές γυναίκες κι έτσι θα έπρεπε να είναι όλα τα ψηφοδέλτια. Αναφορικά με τις εκλογές, τα πρώτα κόμματα θέλουν να είναι πρώτα και να κυβερνήσουν με τους κολλητούς τους. Σήμερα είναι ανάγκη για ευρείες συνεργασίες. Αυτή είναι μια αρχή που προτάσσει το Ποτάμι. Αν εφαρμοστεί θα έχουμε αποτελέσματα θεαματικά. Η δεύτερη αρχή μας είναι η ειλικρίνεια. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επένδυσαν στο ψέμα για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Ο τόπος έχει ανάγκη από αλήθεια και με αυτό το κριτήριο πρέπει να επιλέξει την κυβέρνηση. Αφήνουμε το για πρώτη φορά αριστερά και πάμε στο για πρώτη φορά σοβαρά».

Σωτήρης Κουπίδης: «Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες αλλά μετά από επτά μήνες δεν άλλαξε κάτι. Δεν έγινε καμιά προσπάθεια να εξοφληθούν γιατροί και φαρμακοποιοί. Τα νοσοκομεία στέγνωσαν από προσωπικό. Η επέκταση του Νοσοκομείου Βέροιας περιμένει κονδύλια για να ολοκληρωθεί. Όλες οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν οδήγησαν και την υγεία σε τέλμα. Το Ποτάμι πρέπει να σημειώσει διψήφιο ποσοστό στις εκλογές για να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων».

Αφροδίτη Σπανίδου: «Οι ψηφοφόροι έχουν ευθύνη για τις επιλογές τους. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την χώρα. Να υλοποιήσουμε αυτό που δεσμευτήκαμε και να τελειώνουμε. ΤΟ ερώτημα είναι ποιοι θα είναι στην κυβέρνηση. Ο κόσμος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν πει ψέματα και ανάμεσα στο Ποτάμι. Δύσκολα τα πράγματα στην χώρα αλλά μέσα από προτάσεις που μπορούν να γίνει, υπάρχει η δυνατότητα να τα καταφέρουμε.

Γιάννης Μοσχόπουλος: «Πάσχουμε από ένα καρκίνωμα. Περιμένω να δω την ληξιαρχική πράξη θανάτου του λαϊκισμού. Εμένα με εξέφρασε από την πρώτη στιγμή το Ποτάμι. Οι μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλει, θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Θωμάς Λιόλιος: «Το ζήτημα είναι που θα βρεθούν τα λεφτά. Το που σημαίνει σχέδιο. Το θα βρεθούν σημαίνει ότι θα εργαστούμε γι αυτά. Βρέθηκα στο Ποτάμι, διότι η δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια δεν μπορούν να βρεθούν από αριστερούς και δεξιούς αλλά από ευσυνείδητους ανθρώπους. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από παράδειγμα. Κυριαρχεί ένας λόγος διχαστικός που μπορεί να οδηγήσει σε άσχημες ατραπούς. Χρειάζονται συνεργασίες.

niovi markou

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου και η υποψήφια βουλευτής Νιόβη Παυλίδου.

Η Κατερίνα Μάρκου υπογράμμισε: «Οι υποψήφιοί μας είναι άνθρωποι της δουλειάς, της επιστήμης και μπορούν να δώσουν τον καλύτερό τους ευατό σε αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Η Νιόβη Παυλίδου επεσήμανε: Αυτά που δήλωσαν οι υποψήφιοι αποτελούν ένα αρχείο για τις αρχές του Ποταμιού. Δείχνει ότι το Ποτάμι δεν έχει αποκλείσεις σε αυτά που λέει. Για πρώτη φορά, η ευθύνη της επιλογής των πολιτών είναι πολύ βαριά. Ξεκάθαρα πηγαίνουν σε κυβερνήσεις πλατιάς συνεργασίας. Ο δρόμος είναι δύσκολος και δεν τον κρύβουμε. Μόνο αν συμβάλουν όλοι θετικά θα βρει το δρόμο της η χώρα.