Παρουσίασε τους υποψηφίους βουλευτές η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Στόχος η τρίτη θέση

pasok dimar ypo

Τους υποψηφίους βουλευτές του παρουσίασαν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.Η παρουσίαση έγινε στην Ελιά και συντονιστής ήταν ο Κώστας Ασλάνογλου. "Είναι σημαντική εξέλιξη η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Θα εκφράσει τις δυνάμεις της σοβαρότητας. Είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο" σχολίασε ο συντονιστής της παρουσίασης Κώστας Ασλάνογλου και πρόσθεσε ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων επιστρέφει και "προσδοκούμε στην έκπληξη. Το λιγότερο που θα πετύχει αυτό το ψηφοδέλτιο στην Ημαθία, είναι να διπλασιάσει τα ποσοστά του"

Για τον Άγγελο Τόλκα, που δεν είναι στο ψηφοδέλτιο, ο κ. Ασλάνογλου τόνισε: "Είναι σάρκα από την σάρκα μας, προσέφερε στην Ημαθία και δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια".

Ο κ. Ασλάνογλου είπε ακόμη ότι θα επισκεφθεί την Ημαθία η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά και ότι την τελευταία εβδομάδα, ομιλητής στην κεντρική ομιλία θα είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στις δυο πρώτες θέσεις το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τους δυο πρώτους σε σταυρό στις προηγούμενες εκλογές, τον Φώτη Καραβασίλη και τον Γιάννη Απατσίδη. Στην τρίτη θέση είναι ο δικηγόρος Λεωνίδας Ακριβόπουλος, γραμματέας της ΔΗΜΑΡ στην Ημαθία. Στην τέταρτη θέση είναι η επιχειρηματίας Έφη Βασιλειάδη και στην πέμπτη ο οικονομολόγος Κώστας Τσιλογιάννης. Στην 6η θέση μπήκε συμβολικά ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου με στόχο να δείξει την ενότητα της παράταξης.

Ο ΓΙάννης Απατσίδης τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Τάσο Ιγνατιάδη και την Δήμητρα Ζησέκα που δεν είναι υποψήφιοι και να καλωσορίσω τους νέους. Και αντέχουμε και εφεδρείες έχουμε".

Ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος είπε: "Πιστεύω ότι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δεν θα είναι προσωρινή αλλά θα δημιουργήσει ένα νέο δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό μέτωπο με ευρωπαϊκό προσανατολισμό"

Ο Κώστας Τσιλογιάννης υπογράμμισε: "Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει την ελπίδα για τον τόπο. Υποστηρίζω αυτή την προσπάθεια ώστε να πάρουμε την τρίτη θέση".

Ο Μπάμπης Γκιόνογλου τόνισε: "Χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησα θετικά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Θα προσπαθήσουμε να ανασυντάξουμε αυτό τον χώρο. Πιστεύω ότι ο χώρος θα ανασυνταχτεί διότι οι αξίες δεν χάνονται. Ο κόσμος μπορεί να έχει όνειρα για να φτάσουμε όπως ήμασταν παλιά".

Ο Φώτης Καραβασίλης υποστήριξε: "Το ψηφοδέλτιο έγινε με τα καλύτερα άτομα που μπορούσαν να υπάρχουν. Ευχαριστώ τους Δήμητρα Ζησέκα και τον Τάσο Ιγνατιάδη και καλωσορίζω τους νέους. Είναι εγκληματική ενέργεια η διεξαγωγή των εκλογών. Δεν τις αντέχει οικονομικά η χώρα. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν. Η μεγαλύτερη πολιτικά απάτη που υπήρξε, ήταν αυτή των τελευταίων επτά μηνών. Αν ήταν ποινικό αδίκημα η πολιτική απάτη, θα είχαμε ισόβιες καταδίκες. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη αλλά έκανε και τόσα πολλά καλά. Βλέποντας πολλούς που ευνοήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ να πάνε σε άλλους χώρους, είπε θα κατέβω υποψήφιους. Ο τόπος θέλει συνετούς ανθρώπους. Το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει βουλευτή και θα είμαι βουλευτής".

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ αποτελέσει "δωρητή σώματος" σε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, ο Κώστας Ασλάνογλου τόνισε: "Δεν διεκδικούμε κυβερνητικούς θώκους. Το ΠΑΣΟΚ ως τρίτη δύναμη ,θα είναι καταλύτης. Είναι σημαντικό να είμαστε η ισορροπία στο σύστημα".

Για τον αποκλεισμό των Ζησέκα, Ιγνατίαδη, ο κ. Ασλάνογλου απάντησε: "Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα κριτήρια. Το ψηφοδέλτιο φτιάχτηκε με τα νέα δεδομένα της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Επίσης θέλαμε ένα ψηφοδέλτιο ανανέωσης και σε πρόσωπα και σε δυναμική. Τους θεωρούμε εν δυνάμει υποψηφίους μας τους Ιγνατιάδη, Ζησέκα".

Από την παρουσίαση απουσίασε η κ. Βασιλειάδου.