ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: "Η αριστερή κυβέρνηση είναι οχυρό μάχης για τα συμφέροντα του λαού"

siriza

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας συνεδρίασε στις 24/7/2015 κι έλαβε την παρακάτω απόφαση: "Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υπογράψει μια συμφωνία, που αποτελεί επώδυνο και δύσκολο συμβιβασμό, αφού πρώτα εξάντλησε κάθε όριο διαπραγμάτευσης.

Ματαίωσε το ακραίο σενάριο της άτακτης χρεωκοπίας, που προωθούσαν οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι της Ευρώπης και θα είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση της πρώτης ευρωπαϊκής κυβέρνησης της Αριστεράς και δημιουργίας κλίματος απαισιοδοξίας στους λαούς της Ευρώπης, στους οποίους θα στέλνονταν το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές πολιτικές εκτός από αυτές που ασκεί σήμερα η ΕΕ.

Οι συντηρητικές δυνάμεις πέτυχαν μια «πύρρειο» νίκη, έχασαν όμως την ηγεμονία, γιατί τα ρήγματα που δημιουργήθηκαν μέσα από την πεντάμηνη διαπραγμάτευση δίνουν την ελπίδα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και με καλύτερους συσχετισμούς δυνάμεων, η πορεία της Ευρώπης μπορεί να γίνει διαφορετική.

Το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής πρέπει να πέσει στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής, στη δημιουργία αισθήματος δικαιοσύνης στην Ελληνική κοινωνία με τη δίκαιη κατανομή των βαρών, στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος και σε στοχευμένες δράσεις που θα στηρίξουν τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Πιστεύουμε ότι η παρουσία της Αριστεράς στην Κυβέρνηση είναι οχυρό μάχης για τα συμφέροντα του λαού και την προστασία των αδικημένων.

Άμεσα να συγκληθεί ΚΕ και σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να πραγματοποιηθεί Συνέδριο, που θα καθορίσει τις θέσεις της Αριστεράς στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η διακυβέρνηση και θα εκλέξει νέα Κεντρική Επιτροπή.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να αποφεύγουν τις ακραίες δηλώσεις και πράξεις. Η ενότητα του Κόμματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας ανασύνταξης και αντεπίθεσης από καλύτερες θέσεις".