Συνάντηση Λαπαβίτσα και πρώην εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας με τον ΓΓ Βιομηχανίας

lapavitsas

Συνάντηση είχαν χτες εργαζόμενοι και πρώην στελέχη της εταιρίας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Κώστας Λαπαβίτσας, με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιο.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, έγινε μία πρώτη συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης της εταιρίας, η οποία υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης και την επαναλειτουργία της σε βιώσιμη βάση.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η επανεκκίνηση της λειτουργίας τριών μονάδων σε Ημαθία και Θράκη με την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων που χτίστηκαν την τελευταία δεκαετία.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, τη ρύθμιση παλαιών χρεών σε τράπεζες σε συνάφεια με τη διαδικασία ανάκτησης προηγούμενων εγγυήσεων εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και το ευρωπαϊκό υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων στην κλωστοϋφαντουργία.

Τέλος, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας με σκοπό να εξετάσει το νομικό πλαίσιο και τις αναγκαίες οικονομικές παραμέτρους που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργίας της επιχείρησης σε βιώσιμη βάση.

Μετά της συνάντηση ο βουλευτής Ημαθίας δήλωσε:

"Η κλωστοϋφαντουργία είναι μία ιστορική βιομηχανική δραστηριότητα για τον νομό Ημαθίας και συνιστά μια πραγματική συνεισφορά στον οικονομικό και κοινωνικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Είναι μία πολλαπλή απώλεια ότι η παρουσία του ιστορικού αυτού κλάδου είναι πλέον περιορισμένη στην οικονομική ζωή του νομού. Είναι στόχευση και καθήκον για την κυβέρνησή μας να κάνει ότι μπορεί για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας στον κλάδο αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχει ρεαλιστική προοπτική να μπει ξανά σε κίνηση το παραγωγικό δυναμικό που σήμερα είναι δυστυχώς ανενεργό".