Παρέμβαση Βεσυρόπουλου για την ένταξη στις 100 δόσεις και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΟΤΑ και ΔΕΥΑ

besiropoulos

Δεκτή έγινε η πρόταση του Βουλευτή Ημαθίας και Τομεάρχη Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα νομικά πρόσωπα δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και κυρίως προς τις ΔΕΥΑ.

Ο κ. Βεσυρόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθµίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση των 100 δόσεων, είχε ζητήσει επιτακτικά να συμπεριληφθούν στις 100 δόσεις, οι οφειλές προς τους Δήμους αλλά και οι οφειλές κυρίως προς τις ΔΕΥΑ, μια ρύθμιση η οποία δεν είχε συμπεριληφθεί στην τροπολογία που κατατέθηκε.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ. Βαλαβάνη, έκανε αποδεκτή την πρόταση του κ. Βεσυρόπουλου και στο πλαίσιο των ρυθμίσεων χρεών προς τους Δήμους, συμπεριλαμβάνονται και οι οφειλές προς τα νομικά πρόσωπα και τις ΔΕΥΑ.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη ανέφερε τα εξής:

«Ζήτησα από την πρώτη στιγμή που ήρθε το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τους ΟΤΑ, δηλαδή να συμπεριληφθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων και των ΔΕΥΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, η τροπολογία που είχε καταθέσει η κυβέρνηση ήταν ατελής αφού άφηνε εκτός ρύθμισης χιλιάδες πολίτες. Είναι σαφές ότι δεν υπήρχε προπαρασκευή, από την πλευρά της Κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης είχαν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Είναι θετικό, ότι έστω και καθυστερημένα η Υπουργός αντιλήφθηκε τη σημασία των δύο τροποποιήσεων που πρότεινα και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και προς τους ΟΤΑ».