Ουρσουζίδης: "Επανασύσταση Διακομματικής Επιτροπής για διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αποπληρωμή κατοχικού δανείου, επιστροφή κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών"

oursouzidis

Την πρώτη του ομιλία στην Βουλή πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης. Τοποθετήθηκε στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων υποστηρίζοντας την αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών. Ας δούμε τι είπε: "Σήμερα είναι η πρώτη φορά, που από αυτό το βήμα κάνω χρήση της εντολής των πολιτών που με εμπιστεύθηκαν, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που μου έκαναν αυτή την τιμή, δίνοντάς μου παράλληλα τη δυνατότητα να προσπαθήσω να φανώ ωφέλιμος στον τόπο.

Η πρωτοβουλία αυτή της βουλής των Ελλήνων δεν αφορά στον Γερμανικό λαό, δεν ήταν αυτός ο υποκινητής της ναζιστικής θηριωδίας – ούτε κανένας λαός θα μπορούσε να ήταν – τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, οι σκοτεινές δυνάμεις του αβυσσαλέου μίσους στο βωμό του κέρδους ήταν αυτές που εξανάγκασαν τον Γερμανό πολίτη να συμμετάσχει σε πράξεις πρωτοφανούς βαρβαρότητας στην ιστορία της ανθρωπότητας, ενάντια στη φύση του ανθρώπου.

Η σημερινή διαδικασία δεν αποτελεί πράξη διεκδίκησης αποζημιώσεων από τον Γερμανικό λαό, αποτελεί την οφειλόμενη ενέργεια απέναντι στους αδίστακτους κεφαλαιοκράτες που βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους ενέργειες. Είναι γνωστός ο ρόλος των Γερμανών και Ιταλών βιομηχάνων πριν την εκδήλωση των ναζιστών στη Γερμανία και των μελανοχιτώνων στην Ιταλία.

Η σημερινή διαδικασία αποτελεί την οφειλόμενη ενέργεια αποκάλυψης των οικονομικών οργανισμών, που αποτελούν την διάδοχη κατάσταση εκείνων που αιματοκύλισαν και λεηλάτησαν τους λαούς που όρθωσαν το ανάστημά τους στο ναζισμό. Αποτελεί οφειλόμενη ενέργεια στους νέους ανθρώπους να αποκαλυφθεί η αλήθεια με τεκμηρίωση και τρόπο ξεκάθαρο, να φανούν τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από τις πράξεις βίας και λεηλασίας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με εκπληκτικό τρόπο, σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι θιασώτες της ναζιστικής θηριωδίας αποτελούν οδυνηρή πραγματικότητα.

Αποτελεί ζήτημα ηθικής τάξης η διεκδίκηση της δικαίωσης των θυμάτων και της λεηλασίας που υπέστη η χώρα από την ναζιστική έκφραση του κεφαλαίου.

Δεν είναι οι λαοί που επιβουλεύονται τα πλούτη άλλων λαών, είναι ξεκάθαρα τα οικονομικά καθεστωτικά συμφέροντα που επιβουλεύονται τα πλούτη των λαών και που διαθέτουν τα μέσα να πειθαναγκάζουν τους λαούς σε πράξεις βίας.

Δεν γνωρίζω πιο θα είναι το οικονομικό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής – όπως στενά το αντιλαμβάνονται ορισμένοι – αλλά σίγουρα θα φέρει στο φως πτυχές της ιστορίας που θα βοηθήσει τους νέους ανθρώπους της χώρας, αλλά και άλλων χωρών, να κατανοήσουν τον ρόλο του κεφαλαίου διαχρονικά και αυτό πράγματι είναι μεγάλο όφελος. Να γίνει απόλυτα κατανοητό, ότι ο Γερμανός πολίτης έχει πατρίδα, το γερμανικό κεφάλαιο, όμως, όχι, συνεπώς ότι προκύψει από την προσπάθεια της βουλής των Ελλήνων, δεν αφορά στο Γερμανό εργαζόμενο πολίτη, αλλά στους απάτριδες κεφαλαιοκράτες.

Χρέος λοιπόν της επιτροπής να διερευνήσει και να αποκαλύψει όλους εκείνους που πραγματικά ωφελήθηκαν από τη ναζιστική θηριωδία, καθώς και τους ντόπιους συνεργάτες τους, που προνομιακά κατέκτησαν τον πλούτο αυτής της χώρας διαδεχόμενοι τους κατακτητές – σε μια χώρα που δυστυχώς - οι ναζί δεν έχασαν τον πόλεμο. Αυτοί να πρέπει να πληρώσουν".