Κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος

tsipras kamenos

Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, δίνει ο Πάνος Καμμένος, όπως είπε ο ίδιος μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλω να σας ανακοινώσω ότι από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός σήμερα θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ορκωμοσία και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» είπε.

Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε: «Εκτελέσαμε την εντολή του ελληνικού λαού. Ο στόχος είναι, ενωμένοι οι Έλληνες να προχωρήσουμε σε μια καινούργια μέρα, με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία της χώρας, στη λειτουργία της δημοκρατίας και στην εφαρμογή του Συντάγματος.» Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε δήλωση και στα αγγλικά στους ξένους δημοσιογράφους: «Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μέσα στην Ευρώπη». Στις 15:30 ο Αλ.Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει από τον Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός εντός της ημέρας, ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας θα ορκιστεί το απόγευμα της Τρίτης ή το αργότερο την Τετάρτη. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα συμμετέχει στην κυβέρνηση από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας. Δεδομένης, της άρνησης τόσο του Ποταμιού να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, όσο και του Π.Καμμένου να συνεργαστεί με το κόμμα του Στ.Θεοδωράκη, το πιθανότερο σενάριο είναι να ζητηθεί από το Ποτάμι να την στηρίξει ή έστω να δώσει «ψήφο ανοχής» στην κυβέρνηση. 

πηγή: in.gr