Η ιστορική ευκαιρία του λαού και της αριστεράς στις εκλογές της 25ης Γενάρη

konstantinopoylos

Του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου

Μετά τις διαδικασίες και την άκαρπη προσπάθεια της κυβέρνησης της «Πασοκοδεξιάς μειοψηφίας» να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δρομολογήθηκαν ραγδαίες εξελίξεις που δίνουν στην χώρα στις 25 του Γενάρη μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξει σελίδα.

Η αναμέτρηση των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες γιατί ο Ελληνικός Λαός έχει την σημαντική ευκαιρία να σταματήσει άμεσα την καταστροφική πολιτική των μνημονίων που επέφεραν φτώχεια, μιζέρια , ανεργία , απολύσεις, αυτοκτονίες, θανάτους από το κρύο, τεράστια αύξηση της μετανάστευσης, μείωση των γεννήσεων , απογοήτευση .

Ο Λαός δίνοντας την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ του δίνει την δυνατότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ένα πρόγραμμα καλά δομημένο και επαρκώς κοστολογημένο που δίνει την ευκαιρία, να γίνουν οι άμεσες ενέργειες επούλωσης των οικονομικών και κοινωνικών πληγών που άφησαν στη χώρα και το λαό οι πολιτικές της λιτότητας. Αλλά και να διεκδικηθεί με πραγματικούς όρους η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της χώρας μας και η επιστροφή του κατοχικού δανείου από την Γερμανία, κάτι που είναι απαραίτητο σύμφωνα με τους οικονομολόγους για να ανασάνει για τα καλά η οικονομία και η κοινωνία μας και για να ανοίξει ένας δρόμος ΕΛΠΙΔΑΣ και προοπτικής για τον τόπο.

Το μέγεθος του διακυβεύματος είναι τέτοιο, που προφανώς το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός δρόμου ελπίδας και αναγέννησης για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Έναν λαό εργατικό- δημιουργικό που έχει τεράστιες δυνατότητες που μπορεί όμως να τις αναδείξει μέσα από ένα περιβάλλον δημοκρατικό, αξιοκρατικό, σε ένα κράτος φιλικό που τον εμπιστεύεται και τον βοηθάει και δεν τον θεωρεί κλέφτη και απατεώνα και τον φορολογεί άδικα και υπέρμετρα(βλ. κατάργηση αφορολογήτου ΕΝΦΙΑ,κλπ.).

Όμως και η αριστερά βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη ιστορική ευκαιρία να αναδείξει κυβέρνηση, αυτή η ευκαιρία πρέπει να γίνει υπόθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αριστερών πέρα από τις διαφορές τους και δεν πρέπει να πάει χαμένη . όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή στον Ενικό «........Η Αριστερά είναι μία παράταξη που έχει δώσει πολλά στον τόπο. Σε μία θέση δεν βρέθηκε ποτέ είναι η θέση της ευθύνης της διακυβέρνησης του τόπου. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα τη δώσει μισή και κουτσουρεμένη αυτή την ευκαιρία. Και εμείς αναλαμβάνουμε ευθύνη αυτή τη στιγμή και θα μπορέσουμε να την φέρουμε εις πέρας εάν έχουμε λυμένα τα χέρια μας».

Είναι αρκετά οξύμωρο ένας αριστερός πρόεδρος να ζητάει αυτοδυναμία , όμως τηρουμένων των αναλογιών και λαμβάνοντας υπόψιν την προεκλογική στάση του ΚΚΕ, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και την κρισιμότητα των στιγμών για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη να δικαιολογείτε ο κ. Τσίπρας να ζητάει ολόκληρη την ευκαιρία και ο Ελληνικός λαός, απαντώντας στην κρισιμότητα των στιγμών και στην προοπτική της ΕΛΠΙΔΑΣ θα του την δώσει.

Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει και στους άλλους λαούς της Ευρώπης, σε συνάρτηση και την μεγάλη δημοσκοπική άνοδο του podemoς (μπορούμε στα Ισπανικά) στην Ισπανία, ένα μήνυμα ελπίδας. Μια τέτοια κυβέρνηση της αριστεράς με τον λαό δίπλα της, είναι ένα παράδειγμα αγώνα ικανό να προκαλέσει ντόμινο προοδευτικών εξελίξεων στο σύνολο της περιοχής που θα αλλάξουν ριζικά το συσχετισμό δύναμης πανευρωπαϊκά σε όφελος της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων.

Γι αυτό στις 25 του Γενάρη ο Λαός της Ελλάδας θα δώσει την ψήφο του στην ΕΛΠΙΔΑ για την ΕΛΛΑΔΑ και την ΕΥΡΩΠΗ!!!!!!!