Επιτάχυνση στην έκδοση και απονομή των επικουρικών συντάξεων χηρείας ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση σχετικού λογισμικού στις υπηρεσίες, η έλλειψη του οποίου δεν επιτρέπει την έκδοση και απονομή των επικουρικών συντάξεων χηρείας ΕΦΚΑ Μισθωτών (πρώην ΙΚΑ) εδώ και 2, 5 τουλάχιστον έτη από την ημέρα χηρείας, ζητά ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με Ερώτηση που απευθύνει στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Βουλευτής Ημαθίας σημειώνει ότι η εν λόγω σημαντική εκκρεμότητα δημιουργεί έντονο πρόβλημα και μεγάλη ανασφάλεια σε εκατοντάδες δικαιούχους και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τον χρόνο επίλυσης της επ’ ωφελεία των ασφαλισμένων. Ασφαλισμένοι, που παραμένουν μετέωροι χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα και παρότι έχουν καταθέσει εγκαίρως τις αιτήσεις τους και έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με τα τοπικά υποκαταστήματα ΕΦΚΑ.

Όπως τονίζει, είναι απολύτως απαραίτητο να εξαλειφθούν ταχύτατα οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος, ιδιαίτερα δε όταν η νέα Κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων και φέρνει σε άμεσο χρονικό διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δημιουργεί στους πολίτες υψηλότατες προσδοκίες και μεγάλη αισιοδοξία.