Τσαβδαρίδης: "Ανακούφιση η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, βελτιώνονται οι 120 δόσεις"

Στην τοποθέτησή του στη Επιτροπή Οικονομικών επί του Σχ. Νόμου για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις, ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης σημείωσε μεταξύ των άλλων:

"Ένα νομοσχέδιο – «ηχηρό μήνυμα», ότι οι πολίτες της χώρας αλλά και η υγιής επιχειρηματικότητα θα μπορέσουν πια να πάρουν βαθιές ανάσες, μετά από τα πολλά και κουραστικά χρόνια θυσιών, στέλνει η Κυβέρνηση της ΝΔ με το σχέδιο νόμου για μείωση ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν εξαιρείται ΚΑΝΕΙΣ, ενώ την ίδια στιγμή, λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους πιο αδύναμους πολίτες και για τη μεσαία τάξη. Αυτές τις κατηγορίες δηλαδή που διέλυσε με την οικονομική του πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΆΜΕΣΗ και βαθιά ανακούφιση μέχρι και 30% για εκατομμύρια ιδιοκτήτες και ιδιαίτερα για μικροιδιοκτήτες ακινήτων, που από 183 ευρώ που πλήρωναν το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ, πλέον θα γλυτώνουν μεσοσταθμικά 55 πολύτιμα ευρώ για την τσέπη τους.

Επιπροσθέτως, περίπου 500 χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν είχαν κάποια ωφέλεια με την προηγούμενη ρύθμιση, θα ωφεληθούν με αυτή τη ρύθμιση ενώ περίπου 1 εκατ. 300 χιλιάδες φορολογούμενοι θα έχουν μεγαλύτερη ωφέλεια σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση.

Η νέα Κυβέρνηση όμως δεν μένει στην υλοποίηση μόνο της δέσμευσης για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Βελτιώνει και διευρύνει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Όπου η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ, προκειμένου περισσότεροι οφειλέτες να μπορέσουν να είναι συνεπείς στη ρύθμιση ενώ παράλληλα, υπάγονται σ’ αυτή όλα τα νομικά πρόσωπα που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατ. ευρώ.

Για όσους δε, εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Την ίδια στιγμή, το επιτόκιο που επιβαρύνει σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από το 5% στο 3%.

Η ΝΔ γνωρίζει, ότι η οικονομία δεν ανθίζει με τη βαριά φορολογία και τον οικονομικό στραγγαλισμό των πολιτών και του υγιούς επιχειρείν σε μία χώρα στην οποία οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία ανέρχονται σήμερα στα 104 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 46% από το τέλος του 2014.

Με μια νέα φορολογική πολιτική, με αναπτυξιακή διάσταση και κοινωνική μέριμνα, χωρίς βεβαίως δημοσιονομικές ακροβασίες τη χώρα, θα φέρει τη χώρα μας στη νέα εποχή".