Σαρηγιάννίδης: "Μήνυμα λιτό, σαφές και ξεκάθαρο"

Ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στάθης Σαρηγιαννίδης, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έκανε την εξής δήλωση:

"Ξεκινώντας οφείλω πρώτα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τις εφορευτικές επιτροπές, αλλά και όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας του Δήμου και των Δικαστηρίων, που εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά για την διενέργεια των εκλογών της αυτοδιοίκησης και της Ευρωβουλής. Πραγματικά μια διαδικασία επίπονη ως και απάνθρωπη, τόσο για τους ανωτέρω όσο και για τους εκλογείς, η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να εκσυγχρονιστεί. Μην ξεχνάμε πως η διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας με οποιονδήποτε τρόπο δεν αποτελεί απλά διευκόλυνση των εμπλεκομένων σε αυτήν, αλλά κυρίως αποτελεί υποχρέωση του κράτους και προσφορά στην δημοκρατία. Τα καρμπόν και η έλλειψη απλοποίησης και κωδικοποίησης των βιβλίων και στοιχείων, καθώς και η ανούσια επανάληψη των ιδίων πρακτικών τρεις και τέσσερις φορές κατά την εκλογική διαδικασία εν έτη 2019, είναι απλά αναχρονισμός και εμπόδια στην δημοκρατία που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Το μήνυμα των εκλογών λιτό, σαφές και ξεκάθαρο. Όποιος εμπαίζει τους πολίτες και ξεπουλάει τα όσια, τα ιερά και την πατρίδα, τιμωρείται παραδειγματικά. Ο Σύριζα έλαβε το αναμενόμενο αποτέλεσμα που κάποιοι προσπαθούσαν να αμφισβητήσουν προεκλογικά. Είναι παραπάνω από σίγουρο, πως στις Εθνικές εκλογές η διαφορά των 9,5 μονάδων θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθόσον οι πολίτες έχουν αντιληφθεί, αυτό που έχω πει και σε παλαιότερη δημοσίευσή μου, πως η χώρα έχει ανάγκη από μια ξεκάθαρη, αδιαμφισβήτητη και αυτοδύναμη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες προχωρούν μπροστά και η πραγματικότητα αφήνει πίσω όλους εκείνους τους γραφικούς υποστηρικτές των θεωριών δίχως νόημα. Αφήνει πίσω όλους εκείνους τους “μάγκες” που έχουν αντικαταστήσει την ειλικρίνεια με την αγένεια και την αλητεία. Αφήνει πίσω όλους όσους πίστεψαν πως ο Έλληνας και η συνείδησή του είναι προϊόν προς φθηνή εξαγορά μέσω επιδομάτων. Αρκετά λοιπόν κύριοι του Σύριζα, “χορτάσαμε μαγκιά”, “χορτάσαμε” ύφος, θεωρία, εξυπνάδα και εικόνα.

Προχωράμε μπροστά, προχωράμε δυνατά με αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας".