Στέλιος Κυμπουρόπουλος από την Βέροια: "Έχω τα μάτια μου στην Ευρώπη γιατί αγαπώ την Ελλάδα" (φωτογραφίες, βίντεο)

Προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε στην Βέροια ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Την εκδήλωση οργάνωσαν τα στελέχη της τοπικής ΝΔ Αντώνης Κουφόπουλος (είχε την ιδέα), Γιώργος Μηνάς, Κώστας Ζιώγας, Ηλίας Μπατσαράς, Στράτος Χατζηκωστής. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην Ελιά, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα. Ο νεαρός υποψήφιος της ΝΔ, συγκίνησε το κοινό, όταν ανέβασε στο βήμα, τους γονείς του και τους στενούς του συνεργάτες, για να δείξει την ευγνωμοσύνη του.

Μιλώντας για την υποψηφιότητά του, τόνισε: "Έχω τα μάτια μου στην Ευρώπη, γιατί αγαπώ την Ελλάδα. Θέλω να βοηθήσω να κάνουμε ένα κράτος που θα είναι δίπλα μας, με ισότητα και προσβασιμότητα για όλους. Μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από την ΕΕ. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είμαστε ανάπηροι, γιατί η κοινωνία μας βάζει εμπόδια. Μιλάμε για τους νέους που έφυγαν αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και αυτούς τους νέους που έμειναν. Όσο κι αν μας διώχνει η Ελλάδα, την αγαπάμε. Κάνω αυτό το ταξίδι, γιατί θέλω να δείξω ότι έχω θέληση. Ότι έκανα στην ζωή μου, το έκανα με ένα πείσμα, ένα όνειρο για μια άλλη Ελλάδα. Ξέρω που είναι ο στόχος, θέλω να κάνω την διαδρομή".

Για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε: "Πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κάνει αυτό που λέει με σχέδιο για μια Ελλάδα όπως την θέλουμε, όπως την έχουμε ονειρευτεί, μια χώρα που δεν θα βάζει εμπόδια στους ανθρώπους".

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μίλησε και για την Συμφωνία των Πρεσπών: "Η Μακεδονία δέχθηκε μια επίθεση σαν να μην ήταν Ελλάδα και φθάσαμε σε ένα προδοτικό χαρτί. Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Η Συμφωνία είναι άσχημη, απαίσια, προδοτική. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις να διορθώσω αυτή την προδοσία. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και κανείς δεν μπορεί να την ξεπουλάει".

Την εκδήλωση συντόνισε ο Κώστας Ζιώγας, ο οποίος χαρακτήρισε τον Στέλιος Κυμπουρόπουλο μαχητή της ζωής. Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και η πρώην βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά ενώ μήνυμα του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου μετέφερε ο στενός του συνεργάτης Γιώργος Σούρλας. Το βιογραφικό του Στέλιου Κυμπουρόπουλου παρουσίασε ο Γιώργος Μηνάς χαρακτηρίζοντας τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή σύμβολο μαχητικότητας.

Φωτορεπορτάζ