Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στη Στέγη Δημιουργίας και το Κέντρο Υποστήριξης του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

Τη Στέγη Δημιουργίας και το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας επισκέφθηκε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ψυχίατρος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.
Τον συνόδευε η Νίκη Καρατζιούλα, Περιφ/κή Σύμβουλος και φίλοι του ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ηλίας Γραμματικόπουλος, Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «ΔΕΣΜΟΣ» Ημαθίας, η συνεργάτης του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Ψυχολόγος Κυβέλη Καλαϊτζή, τα μέλη του Δ.Σ., πολλοί λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και οικογένειες – φροντιστές του Συλλόγου.

Ο Στ. Κυμπουρόπουλος ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Πρόεδρο του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Γιώργο Σαλιάγκα για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, τη λειτουργία της Στέγης Δημιουργίας και του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας και τους στόχους του, που είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός Κέντρου Ημέρας, που θα συνεχίσει και θα αυξήσει τις παροχές του σημερινού Κέντρου και μιας Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας για την κάλυψη όλων των περιοχών της Ημαθίας.

Ο Ηλίας Γραμματικόπουλος τον ενημέρωσε για τη λειτουργία και τις δράσεις του Κοι.Σ.Π.Ε. «ΔΕΣΜΟΣ» και τις προσπάθειές του για την επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη των ληπτών.

Ακολούθησε ένας ουσιαστικός και πολύ φιλικός διάλογος με τους λήπτες και τις οικογένειες – φροντιστές, αφού ως Ψυχίατρος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της ψυχικής υγείας και μετέδωσε ένα θετικό, δημιουργικό κλίμα για τον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

Στη συνέχεια ο Στ. Κυμπουρόπουλος ξεναγήθηκε στους χώρους του Συλλόγου και δέχτηκε ως δώρα πίνακες ζωγραφικής, από την Ομάδα Ζωγραφικής των ληπτών και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στις δομές του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας.