Αντωνίου: "Οφείλουμε να μην ξεχνάμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821"

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επειτείου της 25ης Μαρτίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου έκανε την εξής δήλωση: "Η 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης και τιμής στην Επανάσταση του 1821 ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Η ελληνική επανάσταση είναι μεγαλειώδες γεγονός με παγκόσμια και διαχρονική ακτινοβολία.

Για εμάς τους Έλληνες αποτελεί την απαρχή της πολιτικής μας συγκρότησης ως ανεξάρτητου εθνικού κράτους .Ταυτόχρονα υπήρξε η πρώτη από τις εθνικές επαναστάσεις της Ευρώπης, μετά τη γαλλική επανάσταση, που σημείωσε επιτυχία.

Η μη αναμενόμενη νίκη του επαναστατημένου λαού εναντίον μιας πάνοπλης υπερδύναμης είναι η απτή απόδειξη ότι κανένα καθεστώς, κανένας τύραννος, όσο αιώνιος και ανίκητος και αν εμφανίζεται, δεν μπορεί να μη λυγίσει μπροστά σ 'έναν εξεγερμένο λαό που έχει το δίκιο με το μέρος του.

Σήμερα καθώς πλησιάζουμε στον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης ,οφείλουμε να μην ξεχνάμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821 γιατί η ελευθερία , η δημοκρατία και η εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση και ενότητα"