Θεοχαρόπουλος για κάλεσμα Τσίπρα: "Δεν φοβόμαστε τον διάλογο"

Ανοιχτός στον διάλογο δήλωσε στον «Θέμα 104,6» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, απαντώντας στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για ένα προοδευτικό μέτωπο.

«Εμείς δεν φοβόμαστε τον διάλογο, αναδεικνύουμε τις συμφωνίες και τις διαφωνίες. Εμείς αυτό που έχουμε κάνει είναι να προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε τον ευρύτερο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς», ανέφερε.

Απαντώντας στα σενάρια ότι μπορεί να βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν μπαίνει σε αυτή τη λογική, αλλά μόνο «στην λογική προγραμματικών συγκλίσεων».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής σχολιάζοντας το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους Σοσιαλδημοκράτες, είπε ότι «ο χώρος που είχε εκφραστεί μέσα από το ΚΙΝΑΛ, ανήκει στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας. Με πολιτική αυτοπεποίθηση έχω συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Αν έρχονται κάποιοι ως παρατηρητές, αυτοί δεν θα μας διώξουν από το σπίτι μας. Δεν ξέρω τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντροαριστερά πρέπει να προστατέψει το χώρο της».

Μιλώντας για την εκδήλωση που οργανώνει την προσεχή Δευτέρα η Λούκα Κατσέλη με τον Ούντο Μπούλμαν, είπε ότι «εκεί θα είμαι και εγώ και ο κύριος Κύρκος».

«Δεν μπορεί η Κεντροαριστερά να πει ότι δεν θα συμμετέχει. Πρέπει να πας εκεί με αυτοπεποίθηση και να παρουσιάσεις τις θέσεις σου και να τις αναδεικνύεις με πολιτική αυτοπεποίθηση», ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.