Βεσυρόπουλος: "Φόροι, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας"

O Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη απονέμει επάξια στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τον τίτλο της “κυβέρνησης των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών”.

Για να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει σκουπίσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς, φτάνοντας στο σημείο να κατασχέσει επιδόματα ανεργίας, επιδόματα ανάπηρων παιδιών αλλά και χρήματα από λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι.

Συγκεκριμένα, την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν γίνει 4,85 εκατομμύρια κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Οι πολίτες που έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 1.143.356. Το επόμενο διάστημα κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις 589.596 πολίτες και ακολουθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων όσων έχουν οφειλές ακόμα και λίγων ευρώ στο Δημόσιο.

Ο κ. Τσίπρας έχει μάλιστα το θράσος να ισχυρίζεται ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, τη στιγμή που επί διακυβέρνησής του οι οφειλές των πολιτών προς την Εφορία έχουν εκτοξευθεί στα 182 δισ. ευρώ (κεφάλαιο και προσαυξήσεις), όσο και το ΑΕΠ της χώρας!

Η Νέα Δημοκρατία με το συγκροτημένο σχέδιό της για μείωση φόρων και εισφορών θα διαμορφώσει τις συνθήκες για τη δημιουργία υψηλής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης και θα αναστρέψει τη θλιβερή οικονομική πραγματικότητα στην οποία έχει καταδικάσει τη χώρα και τους πολίτες ο κ. Τσίπρας».