Γιατί η Ιθάκη δεν είναι το τέρμα αλλά μια νέα αρχή

Του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου

Μετά από 8 χρόνια σκληρών μνημονίων στην πατρίδα μας, σήμερα ξημέρωσε μια καινούργια μέρα, μια μέρα πραγματικά ιστορική. Η Ελλάδα μας είναι πραγματικά μια χώρα ελεύθερη αφού ανέκτησε το δικαίωμα να ορίζει τις τύχες της για το μέλλον, όπως μια οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Τα μνημόνια που έφερε στη χώρα μας μια «ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΑ» διακυβέρνηση του τόπου ήρθαν σαν συνέπεια μιας καταστροφικής πολιτικής με τρομερά ελλείμματα, σπατάλες κακοδιαχείριση και παροχές με δανεικά. Θα υπενθυμίσω σε όλους και ιδίως σ’ αυτούς που έχουν κοντή μνήμη, ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2010 ήταν 10,2% ως ποσοστό του ΑΕΠ ενώ το 2017 έκλεισε με πλεόνασμα 4% και το 2018 με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς θα είναι τουλάχιστον 3,5%. Η χώρα μας μετά από 8 χρόνια σκληρής λιτότητας στέκεται στα πόδια της και επέστρεψε στην ανάπτυξη.

Το πιο σημαντικό δεν είναι όμως τα «νούμερα» που έχουν και αυτά τεράστια σημασία αφού εξυγιάνθηκε η ελληνική οικονομία και μπήκε σε πιο στέρεες βάσεις, αλλά το ότι η ίδια η χώρα μετά την πολύ μεγάλη περιπέτεια, που μέσα σ’ αυτήν χάθηκε το 25% του εθνικού πλούτου, ένας στους τρείς έμεινε άνεργος, πολλές χιλιάδες νέοι έφυγαν στο εξωτερικό, μειώθηκαν οι γεννήσεις σε μια χώρα με έντονο δημογραφικό πρόβλημα, από σήμερα είναι μια χώρα που ανέκτησε την εθνική της κυριαρχία και ορίζει πλέον τις τύχες και το μέλλον της σαν μια οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, χωρίς εκβιασμούς και θυσίες.

Η χώρα μας λοιπόν μέσα από μια πραγματική οδύσσεια και με έναν νέο καπετάνιο στο τιμόνι τον Αλέξη Τσίπρα , καταφέρνει να πάρει το πλοίο από τα βράχια που το έριξε η «ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΑ» διακυβέρνηση και με σθένος, αποφασιστικότητα , να ξεπεράσει τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες και να φθάσει την Ελλάδα μας στην Ασφαλή Ιθάκη.

Το ταξίδι όμως αυτό δεν τελείωσε στην Ιθάκη για τη χώρα μας, το ταξίδι στην ουσία τώρα ξεκινάει, οι σειρήνες ακόμη και σήμερα φωνάζουν ότι όλα αυτά δεν είναι πραγματικά, οι Μνηστήρες περιμένουν να πάρουν ξανά αυτοί το τιμόνι του πλοίου, ο καπετάνιος όμως συνεχίζει να κρατάει στιβαρά το τιμόνι και με κάποιες μικρές διορθώσεις στην πορεία του, με σεβασμό στις θυσίες του λαού, με όραμα και ελπίδα οδηγεί την Ελλάδα μας στην πορεία για την ανάπτυξη , για κοινωνική δικαιοσύνη , ισότητα και τέλος για ένα καλύτερο μέλλον!!!!!!......... και το ταξίδι συνεχίζεται γιατί η Ιθάκη δεν είναι το τέρμα, παρά μόνο η αρχή.