Οι φορείς του νομού ζητούν από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

foreis asfalistik

Επιστολή με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στο υπό συζήτηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο απέστειλαν στους βουλευτές Ημαθίας οι φορείς του νομού καλώντας τους να μην το ψηφίσουν. Αναλυτικά αναφέρουν:

"Αξιότιμε κ. Βουλευτή Ν. Ημαθίας,

Με την παρούσα επιστολή, οι φορείς του Ν. Ημαθίας:

- ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
- ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
- ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
- Ν.Ε Τ.Ε.Ε/ Τ.Κ.Μ ΗΜΑΘΙΑΣ
- ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 4Ο Π.Τ. ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
- ΝΟΜ. ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
- ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο προσχέδιο νόμου κοινωνικής ασφάλισης.

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά δέσμευση του εισοδήματος των επιστημόνων- ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζόμενων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου κλπ). Δεν αποτελεί ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά έχει καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα. Δεν συνοδεύεται δε από καμία αναλογιστική ή οικονομική μελέτη. Δεν δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ως αποτέλεσμα θα έχει την περαιτέρω μετανάστευση μεγάλου αριθμού νέων επιστημόνων. Οι φορείς ζητάμε την απόσυρση αυτού του προσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.

Λέμε ΟΧΙ στη δέσμευση του εισοδήματός μας.

Λέμε ΟΧΙ στη λεηλάτηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Ζητάμε να παραμείνουν ανεξάρτητα και να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας ζητάμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ως αιρετοί εκπρόσωποι μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σας ζητάμε να αφουγκραστείτε την κοινωνία του Ν. Ημαθίας και να καταψηφίσετε αυτό το σχέδιο νόμου ως έχει. Σε αντίθετη περίπτωση θα είστε συνυπαίτιοι στην καταστροφή που με μαθηματική ακρίβεια θα επέλθει".