Εισπρακτικό "σαφάρι" ληξιπρόθεσμων οφειλών θα ξεκινήσει ο δήμος Αλεξάνδρειας

Σε σαφάρι είσπραξης ανείσπρακτων οφειλών θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος Αλεξάνδρειας, εφαρμόζοντας όλα τα "όπλα"που του δίνει ο νόμος. Αυτό ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Αλεξόπουλος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Το θέμα συζητήθηκε μετά από ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος. "Την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε έγγραφο από το Ελεγκτικό Συνέδρειο που εγκαλεί την διοίκηση του δήμου για το επίπεδο είσπραξης εσόδων και αφορά προηγούμενες διοικήσεις ( χαμηλή είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών)" είπε ο κ. Γκυρίνης.

Για το θέμα, ο Νίκος Αλεξόπουλος είπε: "Μετά από τον ΕΝΦΙΑ ήρθε η...καμπάνα από το Ελεγκτικό. Ως συνέχεια καλούμαστε να απολογηθούμε για το κομμάτι των εσόδων, στο οποίο δεν έγινε τίποτα από τις προηγούμενες διοικήσεις. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες, μέχρι και καταλογισμό στους αιρετούς που είτε από αμέλεια είτε από δόλο δεν έκαναν τις εισπράξεις. Τον ίδιο κίνδυνο έχουν και οι υπάλληλοι. Οργανώνεται το τμήμα εσόδων για να κινήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται για την είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών. Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτόν τον τομέα. Θέλω να είμαι οφέλιμος στους 95 και ο κακός στους 5. Θα προωρήσουμε σε δεσμεύσεις του ΑΦΜ και κατασχέσεις".

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Κούγκας σχολίασε: "Δεν είναι προεκλογική περίοδος να μιλάτε έτσι. Αν υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν στους προηγούμενους. Έχετε εξετάσει πόσες ειδοποιήσεις έχουν σταλεί στο παρελθόν; Μικρός ήταν ο αριθμός των δημοτών που ανταποκρίθηκαν στις ρυθμίσεις οφειλών. Υπάρχουν και πραγματικές αδυναμίες, πρέπει να υπάρχει ελαστικότητα. Δεν είμαστε διώκτες. Υπάρχει και το ανθρώπινο πρόσωπο".