Σημαντική μείωση στον ΕΝΦΙΑ του δήμου Αλεξάνδρειας - Από τις 478 χιλιάδες μειώθηκε στις 95

Σημαντική μείωση στον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) πέτυχε η νέα διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας. Ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι η οφειλή μειώθηκε από τις 435.000 ευρώ. Μετά από ενέργειες της Οικονομικής Υπηρεσίας και του αντιδημάρχου Οικονομικών επιτεύχθηκε μείωση και η οφειλή κατέβηκε στις 95.000 ευρώ. 

"Πριν λίγο καιρό υπήρχε ο φόβος ότι θα πρέπει να πληρώσουμε 435 χιλιάδες ευρώ ΕΝΦΙΑ. Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Οικονομικής Υπηρεσίας, μειώθηκε το ποσό στις 95.000 ευρώ" είπε ο κ. Γκυρίνης.

"Η μείωση που έγινε, ήταν κατ' εξαίρεση για την Αλεξάνδρεια;" ρώτησε ο κ. Κούγκας. "Αν δεν γινόταν συντονισμένες ενέργειες θα έπρεπε να πληρώσουμε 435 χιλιάδες. Αν το έχουν πετύχει κι άλλοι, μπράβο τους" απάντησε ο κ. Γκυρίνης.

"Αν τα 95 χιλιάρικα τα ρίχναμε στο κοινωνικό παντοπωλείο, θα καλύπταμε όλες τις αιτήσεις των δημοτών μας" σχολίασε ο κ. Σπυρίδης.  "Ας περιμένουμε να δούμε αν η σημερινή κυβέρνηση καταργήσει όπως είπε τον ΕΝΦΙΑ και τα χρήματα μπορούν να οδηγηθούν προς κοινωνικές δράσεις" πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Μιλώντας για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αλεξόπουλος σημείωσε: "Δεν διεκδικώ δάφνες. Όμως δεν μας έγινε καμιά χάρη. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Υπήρξε πολύ δουλειά από υπαλλήλους (Γιάνκου, Λάχανη, Παπαδοπούλου, Κουκουργιανίδου) του δήμου. Το αρχικό ποσό 478.000.000 ευρώ. Έγινε η πρώτη αίτηση θεραπείας και μειώθηκε 50.000. Δεν έγινε δεκτή και κάναμε προσφυγή και ψάξαμε ένα - ένα τα ακίνητα. Φτάσαμε στο τελικό ποσό των 95.000 και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό".