Γκυρίνης: "Η πολιτική προστασία βρίσκεται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει πιθανή επιδείνωση του καιρού"

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης με αφορμή το δεύτερο κύμα χιονιά που πλήττει την περιοχή, έκανε την εξής δήλωση:

"Σήμερα διανύουμε ήδη το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας και μέριμνά μας, ως δημοτική αρχή, είναι να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να λειτουργήσουμε ως κοινωνία και την επόμενη μέρα. Το πετύχαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης χιονόπτωσης. Θα το κάνουμε ξανά.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Αστυνομία, μέχρι στιγμής, το δίκτυο είναι ανοιχτό και λειτουργικό σε όλη την επικράτεια του δήμου. Ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Οι δημότες -και ειδικά οι οδηγοί- θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει μια πιθανή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, ενώ ήδη από το πρωί πέντε αλατιέρες επιχειρούν στο κεντρικό οδικό δίκτυο. Σε περίπτωση επιδείνωσης δε, συνολικά δώδεκα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτών, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της καθαριότητας ανταποκρίνονται πάρα τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και πιστεύω πως αξίζουν την αναγνώριση όλων μας, όπως το αξίζουν και όλοι όσοι συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της χιονόπτωσης. Είναι ομολογουμένως μια δύσκολη εβδομάδα για όλους μας, δεδομένου ότι ο δήμος μας δεν έχει τον απαραίτητο στόλο οχημάτων που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση.

Αυτή η εικόνα όμως το επόμενο διάστημα αλλάζει, μιας και έχουμε ήδη εξασφαλίσει 300.000 ευρώ για την αγορά νέων μηχανημάτων. Όμως, μέχρι τότε οφείλουμε να είμαστε υπομονετικοί και να πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει πιο αισιόδοξους και με λιγότερα προβλήματα".