2,5 τόνοι ρούχων ανακυκλώθηκαν στο Δήμο Αλεξάνδρειας το πρώτο δίμηνο λειτουργίας του Προγράμματος

Πολύ θερμά αγκάλιασαν οι Δημότες της Αλεξάνδρειας το καινοτόμο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ρούχων. Όπως φαίνεται στο συνημμένο πίνακα, μέσα σε δύο (2) μόλις μήνες λειτουργίας του προγράμματος στην πόλη μας ανακυκλώθηκαν σχεδόν 2,5 τόνοι ρούχων.

Τα οφέλη για το Δήμο μας είναι αρκετά, μεταξύ άλλων, τουλάχιστο 150 κιλά ρούχων και υποδημάτων που είναι σε καλή κατάσταση, καθαρίστηκαν και δύνανται να επαναχρησιμοποιηθούν. Αυτά θα διανεμηθούν δωρεάν στους ωφελούμενους δημότες μας από τη Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η συλλογή και μεταφορά των συλλεχθέντων υλικών θα γίνεται αποκλειστικά με δαπάνες και μέσα της εταιρείας που υλοποιεί το έργο, ενώ στο εργοστάσιο διαλογής ανακτάται κατά μέσο όρο το 85% των εισερχομένων αποβλήτων ένδυσης και οδηγείται τελικώς προς επαναχρησιμοποίηση αυξάνοντας έτσι τον κύκλο ζωής τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να ανακυκλώνετε τα μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης και λοιπά υφασμάτινα υλικά, όπως ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, παπούτσια κλπ. στους ειδικούς κάδους που βρίσκονται στα εξής σημεία:

Δημοτικό Κολυμβητήριο (Βέροιας 2)
Εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου (Μπουρατσή 33)
Τραπεζούντος 2 (έμπροσθεν 1ου & 2ου Γυμνασίου)
Δημαρχείο (Εθνικής Αντίστασης 41)
Πλατεία Ελευθερίας (Αριστοτέλους 25)
Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας (Βετσοπούλου 82)
Βετσοπούλου (Βετσοπούλου 53)
Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας (Πλατεία ΟΣΕ)