Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

dimalex

Ενημέρωση για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μπρουσκέλης. "Περιμένουμε να δούμε αν το Κέντρο Υγείας μπορέσει να βγάλει εφημερίες. Γίνεται μια προσπάθεια αλλά θα υπάρξει πρόβλημα. Θα δούμε τι θα γίνει και με τα Περιφερειακά Ιατρεία. Το Νεοχώρι δεν θα έχει καθόλου γιατρό, το Νησί μια φορά στις δυο εβδομάδες".  "Γίνεται μια προσπάθεια για να βγουν οι εφημερίες αλλά με τα περιφερειακά ιατρεία υπάρχει πρόβλημα" είπε ο δήμαρχος. "Υπάρχουν διαβεβαιώσεις για ασφαλείς εφημερίες. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστρά σε ειλημμένες αποφάσεις. Πρέπει να δούμε το θέμα κεντρικά. Να γίνει συντονισμένη συνεργασία φορέων για να αποφύγουμε την υποβάθμιση. Να λειτουργήσουν τα ΠΕΔΥ σε Βέροια και Νάουσα, να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Όχι όμως εις βάρος μας. Μείναμε με 7 γιατρούς και τα περιφερειακά ιατρεία έχουν πρόβλημα".

Ερώτηση για το αν μεταφερθεί το ΚΕΠ στο Πνευματικό Κέντρο δέχθηκε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης. "Είναι κέντρο πολιτισμού. Δεν έχουμε σκοπό να μεταφέρουμε το ΚΕΠ εκεί" είπε ο δήμαρχος. "Θα γίνει πνεύμονας πολιτισμού και δεν θα εξυπηρετήσει μεμονομένους ανθρώπους" είπε ο κ. Ναλμπάντης. "Ο κ. Ναλμπάντης ως μέλος προηγούμενης διοίκησης μετέτρεψε το πνευματικό κέντρο σε οινοπνευματικό κέντρο" ΄σχολίασε ο κ. Αλευράς και ο κ. Ναλμπάντης δέχθηκε το λάθος και υποσχέθηκε ότι όσο περνά από το χέρι του θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει το προηγούμενο λάθος έχοντας ως στόχο την αναμόρφωση του εξωτερικού χώρου.

Στο θέμα των μεταναστών που εγκλωβίστηκαν στον ΣΕΑ Πλατάνου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας. "Αποφύγαμε τα χειρότερα με την εγκατάσταση προσφύγων στην Αλεξάνδρεια. Δεν υπάρχουν ούτε υποδομές ούτε οικονομική κατάσταση να υποστηρίξει τέτοιο ζήτημα Θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα αλλά τώρα είμαστε απαλλαγμένοι" είπε ο κ. Γκυρίνης. "Υπήρχε ανταπόκριση. Οι Ημαθιώτες έδειξαν αλληλεγγύη στους ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό" σχολίασε ο κ. Σπυρίδης. "Να έχουμε το νου μας με αφορμή την δημιουργία κέντρου για μετανάστες στην Σίνδο. Να σταματήσουμε τις πολιτικές που γεννούν μετανάστες" πρόσθεσε ο Χρήστος Αλευράς. 

Ερώτηση για τον τρόπο που γίνονται οι επιλογές στις ασφαλτοστρώσεις στην Αλεξάνδρεια δέχθηκε από τον κ. Σπυρίδη ο δήμαρχος. Με αφορμή ασφαλτοστρώσεις για την οδό 28η Οκτωβρίου, οι οποίες δεν προχώρησαν λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, εντάχθηκαν και κάποια σημεία με πρόβλημα είπε ο κ. Γκυρίνης. και εντάξαμε και κάποια κομμάτια που είχαν πρόβλημα και δεν υπήρξαν προτιμήσεις στις επιλογές. "Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν την Τεχνική Υπηρεσία για προβληματικά κομμάτια δρόμων για να μπουν στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του 2016 που θα τρέξει σε λίγο καιρό" είπε ο κ. Ναλμπάντης.

Για κλοπές στα αντλιοστάσια μίλησε ο Κώστας Βενιόπουλος λέγοντας ότι έχουν λεηλατηθεί. Ο κ. Βενιόπουλος είπε ότι καθημερινά λείπουν πράγματα και πρόσθεσε ότι πρέπει να αντικατασταθούν οι απώλειες. "Διαφωνώ με τον όρο λεηλάτηση" είπε ο κ. Γκυρίνης ενώ ο κ.Σαρακατσιάνος, αρμόδιος αντιδήμαρχος, απάντησε: " Το θέμα παρουσιάστηκε σαν βιβλική καταστροφή. Ούτε 1/1000 δεν έγινε. Κλοπές έγιναν. Εμάς μας έκλεψαν κάτι καλώδια. Έγιναν ζημιές στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ".

Τα συγχαρητήριά του στην ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειάς έδωσε ο δήμαρχος με αφορμή την κατάκτησή του κυπέλλου ερασιτεχνών.