Δημοτικό Αλεξάνδρειας: Προμήθεια καυσίμων, νεκροταφεία, αναψυκτήριο, κουνούπια, κάδοι στα προ ημερησίας

dimotik alexadr

Ζητήματα καθημερινότητας και θέματα που αφορούν την λειτουργία του δήμου τέθηκαν στην προ ημερησίας συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης δεν είχε θέματα για ενημέρωση του Σώματος ενώ και τα ερωτήματα που κατατέθηκαν ήταν λίγα. Ας δούμε τι ρώτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των δήμαρχο και ποιες ήταν οι απαντήσεις:

"Φήμες αναφέρουν ότι ο δήμος προμηθεύτηκε νοθευμένο πετρέλαιο" έθεσε ο κ. Κούγκας. "Υπήρξαν κάποιες βλάβες στα αυτοκίνητα και οι τεχνικοί είπαν ότι το καύσιμο δημιούργησε κάποιες δυσλειτουργίες. Ενδεχομένως εκεί η παρτίδα καυσίμων να είχε πρόβλημα. Ξεπεράστηκε" απάντησε ο δήμαρχος ενώ ο κ. Τόκας πρόσθεσε ότι γίνεται μια έρευνα για το θέμα.

"Τι γίνεται με τα έσοδα των νεκροταφείων;" ρώτησε ο κ. Σπυρίδης. "Θα ενημερωθώ από την υπηρεσία και θα σας δώσω ακριβή απάντηση" απάντησε ο δήμαρχος.

"Υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές δίμηνων συμβάσεων; "Υπήρξαν κάποια θέματα λόγω ενστάσεων της Επιτρόπου. Έγιναν διορθώσεις και το πρόβλημα ξεπεράστηκε" απάντησε ο δήμαρχος.

"Για ποιο λόγο χάσαμε το πρόγραμμα "Εξοικονομώ";" ρώτησε ο κ. Σπυρίδης. "Το πρόγραμμα χάθηκε εξ αρχής. Σε εμάς δεν ήρθε καθόλου. Δεν είμαστε σε αυτό το πρόγραμμα"απάντησε ο δήμαρχος.

"Τι γίνεται με το αναψυκτήριο του κολυμβητηρίου;" ρώτησε ο κ. Σπυρίδης. "Υπήρξε ανάδοχος με 505 ευρώ το μήνα. Αφού είδε ότι ακυρώθηκαν οι συναυλίες, ζήτησε να διακοπεί η σύμβαση. Θα χάσει την εγγυητική κι εμείς θα προχωρήσουμε στην ανάδειξη νέου αναδόχου" απάντησε ο κ. Ναλμπάντης.

"Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών; Είστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα;" ρώτησε ο κ. Αλευράς. "Υπογράφηκε η σύμβαση και από την Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών" απάντησε ο δήμαρχος.

"Υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα πλύσης των κάδων απορριμμάτων;" ρώτησε ο κ. Αλευράς. "Δεν έχει προβλεφτεί κάτι. Είναι αναγκαίο και πρέπει να πάρουμε μηχάνημα για το πλύσιμο κάδων. Οι κάδοι πρέπει να πλένονται. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο και θα τον βρούμε" είπε ο δήμαρχος. "Θα βγει την επόμενη εβδομάδα και 7ο απορριμματοφόρο για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα" είπε ο κ. Τόκας.

Τα έργα με τους εργολάβους που ήταν να υπογραφούν αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της τραπεζικής αργίας γνωστοποίησε ο Κώστας Ναλμπάντης τονίζοντας ότι τον τελευταίο μήνα έχουν παγώσει τα πάντα.

Η εμποροπανήγυρη της Αλεξάνδρειας αλλάζει χώρο. Όπως είπε ο κ. Δριστάς, ο ένας χώρος είναι γυρω στο Ναό Κοιμήσεως όπου εγκατασταθεί το ψυχαγωγικό μέρος του πανηγυριού, το εμπορικό κομμάτι θα τοποθετηθεί στην αυλή του 1ου - 5ου Δημοτικού Σχολείου και το τρίτο κομμάτι είναι παράπλευρα στο Ναό όπου θα λάβουν χώρο οι εκθέσεις.