Κυριάρχησαν τα αγροτικά ζητήματα στην προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Κυριάρχησαν τα αγροτικά ζητήματα στην προ ημερήσιας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Η καρπόπτωση στα ροδάκινα, η καταπολέμηση των κουνουπιών, οι καταγγελίες των αντιδημάρχων που παραιτήθηκαν, ζητήματα αγροτικής οδοποιίας αλλά τα αρδευτικά δίκτυα απασχόλησαν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Ας δούμε τι συζητήθηκε:

Στην προ ημερησίας ενημέρωσή του ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης ανέφερε ότι «Το γεγονός των τελευταίων ημερών ήταν το συνέδριο της ΚΕΔΕ, όλες οι προτάσεις ήταν προς το καλύτερο και ο Υπουργός εξήγγειλε τις αλλαγές στον Καλλικράτης. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει την αύξηση των δήμων. Το κυρίαρχο ζήτημα ήταν η μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι περισσότεροι υποστήριξαν να μην δοθούν. Θα το σκεφτεί καλά η κυβέρνηση και θα πάρει την σωστή απόφαση».

Παρέμβαση του δήμου Αλεξάνδρειας στο θέμα της καρπόπτωσης που προκλήθηκε στα ροδάκινα μετά τις τελευταίες χαμηλές θερμοκρασίες πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρώην δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης. Να θυμίσουμε ότι ο ΕΛΓΑ δεν προτίθεται να αποζημιώσεις αυτές τις ζημιές. Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης δήλωσε θετικός στην εξαγωγή ενός ψηφίσματος αν και αμφισβήτησε με τον τρόπο του την αποτελεσματικότητα των ψηφισμάτων. Υπέρ της εξαγωγής ψηφίσματος για τους αγρότες δήλωσε και ο Χρήστος Αλευράς.

Να προχωρήσει ο δήμος σε κατά τόπους επίγειους ψεκασμούς για την προστασία από τα κουνούπια πρότεινε ο Χρήστος Αλευράς τονίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν χρήματα που μπορούν να διεκδικηθούν από την Περιφέρεια. Απαντώντας ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για διεκδίκηση και πρόσθεσε ότι οι παρεμβάσεις του δήμου με επίγειους ψεκασμούς θα γίνουν μαζί με την Περιφέρεια διότι αν γίνουν τώρα δεν θα έχουν αποτελέσματα. «Μπορούμε ή μόνοι μας ή με ανάθεση σε εταιρεία να προχωρήσουμε σε ψεκασμούς από τώρα» πρόσθεσε ο Φώτης Δημητριάδης.

Στο θέμα της παραίτησης των δυο αντιδημάρχων αναφέρθηκε ο Κίμωνας Παράσχου ζητώντας από τον δήμαρχο να πάρει θέση για τις καταγγελίες που εκτόξευσαν μετά τις παραιτήσεις τους. «Καταγγελίες μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, δεν θα ασχοληθώ με τον καθένα. Βρείτε τον και ρωτήστε τον γιατί παραιτήθηκε. Μην μου πείτε ότι συγκινηθήκατε και ανησυχήσατε για το μέλλον του δήμου. Αν ανησυχούσατε δεν θα φεύγατε από την οικονομική επιτροπή» απάντησε ο δήμαρχος.

Για σκάνδαλο της πρώην διοίκησης της ΔΕΥΑΑΛ μίλησε ο κ. Μπασδεκόπουλος λέγοντας ότι χάρισε σε επιχειρηματία 35.000 ευρώ.

Η κατάσταση τόσο της αγροτικής οδοποιίας είναι σε άσχημη κατάσταση όσο και του αρδευτικού δικτύου είναι σε κακή κατάσταση και πρέπει να πέσει το βάρος της διοίκησης εκεί τόνισε ο Κώστας Βενιόπουλος. «Η διοίκηση δεν αδιαφορεί. Επεμβαίνει και αποκαθιστά. Από αύριο θα ενταθούν οι προσπάθειες. Το γκρέιντερ είναι ήδη στην Μελίκη» απάντησε ο δήμαρχος. Για το αρδευτικό δίκτυο ο κ. Γκυρίνης τόνισε ότι η διοίκησή του παρέλαβε ένα κατεστραμμένο δίκτυο ενώ επίσης υπάρχουν πολλές κλοπές που κάνουν δυσκολότερα τα πράγματα. «Βλάβες υπάρχουν κάθε μέρα. Το δίκτυο της Μελίκης είναι σε καλό επίπεδο» σημείωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Όλα αυτά για να γίνουν επηρεάζονται από την εισπραξιμότητα. Εισπράξαμε 121.000 ευρώ ενώ το ίδιο διάστημα, το 2014 η προηγούμενη διοίκηση εισέπραξε 0 ευρώ. Το 2013 εισέπραξε 515 ευρώ. Αυτή την προίκα βρήκαμε». «Η διαφορά αυτή που φαίνεται στις εισπράξεις, είναι γιατί φέτος η άρδευση ξεκίνησε νωρίτερα» σχολίασε ο Κώστας Βενιόπουλος.