tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποιοτικός έλεγχος πόσιμου νερού στο Σέλι

Μετά τις οχλήσεις που δέχθηκε η ΔΕΥΑΒ το μεσημέρι της Τρίτης 30/7/2019 αναφορικά με κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Τ.Κ. Κάτω Βερμίου (Σέλι), συνεργείο της ΔΕΥΑΒ με επικεφαλής τον Υπεύθυνο του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου κ. Ιωάννη Παντερμαράκη, πραγματοποίησε δειγματοληψία το πρωί της Τετάρτης 31/7/2019 σε νερό του δικτύου ύδρευσης (φούρνος Δ. Κόγια) και νερό από τη βρύση της πλατείας και τα δείγματα στάλθηκαν για ανάλυση στο διαπιστευμένο εργαστήριο της ΔΕΛΚΟΦ ΑΕ.

Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων έδειξαν ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης της κοινότητας είναι κατάλληλο για κατανάλωση, καθόσον η μικροβιακή του φόρτιση είναι μηδενική.

Αντίθετα το νερό των εντός του οικισμού πηγών που υδροδοτούν τις βρύσες της πλατείας, που είναι εκτός του ελεγχόμενου από την ΔΕΥΑΒ δικτύου, παρουσίασαν λόγω και της βροχής της προηγούμενης ημέρας αυξημένο μικροβιακό φορτίο. Το νερό αυτό αλλά και κάθε νερό που είναι από μικρές πηγές ή βρύσες που δεν ανήκουν στο δίκτυο του χωριού, δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου της Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας διενεργεί σε μόνιμη βάση δειγματοληψίες και ελέγχους στο πόσιμο νερό των δικτύων ύδρευσης που διαθέτει, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό του. Το πρόγραμμα δειγματοληψιών και αναλύσεων του εργαστηρίου της ΔΕΥΑΒ, περιλαμβάνει σημεία αντιπροσωπευτικά όλων των δικτύων ύδρευσης του διευρυμένου Καλλικρατικού δήμου, με γνώμονα τη συστηματική παρακολούθηση της μικροβιολογικής και φυσικοχημικής ποιότητας του πόσιμου νερού.

Οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται είτε στο εργαστήριο ανάλυσης νερού της ΔΕΥΑΒ, είτε αναθέτονται σε συνεργαζόμενα ιδιωτικά διαπιστευμένα εργαστήρια και είναι εναρμονισμένοι με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69