tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τσαβδαρίδης: «Να δοθεί και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της χώρας η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού των 800 ευρώ»

Την ένταξη των Πολιτιστικών Συλλόγων της χώρας στους δικαιούχους των ευεργετικών διατάξεων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού των 800 ευρώ, λόγω της πανδημίας COVID – 19, ζητάει ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Απευθυνόμενος στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζει ότι οι Σύλλογοι δεν έτυχαν της συγκεκριμένης αποζημίωσης παρά το γεγονός πως μέσα στους ανακοινωθέντες προς ένταξη Κωδικούς υπήρχαν και οι σχετικοί Κωδικοί, που επέτρεπαν την υποβολή αιτήματος ένταξής τους στις πληττόμενες λόγω αναστολής εργασιών κατηγορίες.

Τονίζει δε ότι ο λόγος της απόρριψης εδράζεται στο ότι η έγκριση του αιτήματός τους είχε, εκτός άλλων, και το κριτήριο της υποβολής από αυτούς δηλώσεων ΦΠΑ, κάτι που ασφαλώς δεν είναι δυνατόν καθώς αυτοί θεωρούνται νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ.

Ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει ότι η ανάγκη να τύχουν της Ειδικής Αποζημίωσης οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της χώρας είναι μεγάλη, καθώς όχι μόνο επλήγησαν βαθύτατα από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, αναστέλλοντας το σύνολο των δραστηριοτήτων τους αλλά την ίδια ώρα, τα ανελαστικά και πάγια έξοδα της πλειοψηφίας αυτών (ενοίκια, ρεύμα, τηλεπικοινωνία, έξοδα διαδικτύου, υπηρεσίες υγιεινής) συνεχίζουν να είναι μεγάλα.

Η αντικειμενική αδυναμία των Συλλόγων να ανταποκριθούν σε αυτά, αναφέρει στην Ερώτησή του ο Βουλευτής Ημαθίας, θέτει σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργικότητά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαφύλαξη της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων της χώρα μας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69