Το ιδανικό χρώμα για τα μαλλιά σας!

ksantha-mallia

Επιμέλεια Δήμος Ίντος, Κομμωτής

Η ιδανική απόχρωση των μαλλιών είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει τις περισσότερες από εσάς αφού, για κάποιο λόγο, ποτέ δεν είσαστε ικανοποιημένες από το φυσικό χρώμα σας.

Κατ' αρχάς, πρέπει να λάβετε υπόψη το χρώμα της επιδερμίδας σας. Παρότι υπάρχουν διάφοροι τύποι, όλοι χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγόριες: τα ψυχρά χρώματα και τα ζεστά και σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθείτε, για όσο το δυνατόν πιο φυσικά αποτελέσματα.

Μη στηρίζεστε μόνο στην άποψη του κομμωτή και, πολύ περισσότερο, στην άποψη μιας πωλήτριας! Κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί με απόλυτη σιγουριά ποιο χρώμα "πηγαίνει" ακριβώς σε εσάς και, επιπλέον, οι βαφές που αγοράζετε από τα ειδικά καταστήματα παρουσιάζουν πάντα το ίδιο πρόβλημα: η ρίζα ξεβάφει γρηγορότερα από το υπόλοιπο μαλλί που παύει να δείχνει ομοιόμορφο μετά από κάποια λουσίματα.

Για κάθε γυναίκα υπάρχει το κατάλληλο ξανθό και μελαχρινό, αντίστοιχα. Δεν είναι μόνοι γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα που μπορούν να υποστηρίξουν ακόμα και μια πλατινέ απόχρωση •σημαντικό ρόλο "παίζουν" και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Στην ίδια λογική,γυναίκες με μελαχρινή επιδερμίδα πρέπει να αποφεύγουν τα ξανθά μαλλιά, ενώ οι αποχρώσεις σε μελί, σκούρο ξανθό και χρυσαφί, αποτελούν ίσως μια επιλογή που ούτε καν έχετε σκεφτεί.

Το "κεφάλαιο" ανταύγειες χρειάζεται, επίσης, προσοχή! Για να είναι πετυχημένες, πρέπει να έχουν 2-3 τόνους διαφορά από τη βάση των μαλλιών σας και να μην είναι μονότονες. Να υπάρχει, δηλαδή, μια μικρή διαφοροποίηση τόσο στο μέγεθος (καλύπτοντας αλλού όλο το μήκος της τρίχας κι αλλού μόνο ένα μέρος της), όσο στο χρώμα τους (δύο διαφορετικά χρώματα το λιγότερο).

Dimos Hair Expert
Τηλ. 2332041711