Η θεατρική παράσταση ‘Κι όμως κάπως έτσι’ στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας, το Τμήμα Θεατρικής Δημιουργίας και ο Θίασος «Σκηνοβάτες» παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Κι όμως κάπως έτσι…» του Γιάννη Ταϊπλιάδη, σε σκηνοθεσία Χρύσας Αντωνίου, στις 28 και 29 Μαρτίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 ώρα 8μ.μ. | Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 ώρα 7μ.μ.

Είσοδος δωρεάν.

Η είσοδος θα γίνει με προσκλήσεις που θα προμηθευτείτε από τα γραφεία της ΚΕΔΑ, το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, το πρώην Δημαρχείο Πλατέος και από τα μέλη του θιάσου.

Λίγα λόγια για το έργο…
Πρόκειται για ένα δράμα σύγχρονου προβληματισμού, το οποίο πραγματεύεται την κακομεταχείριση και την απόρριψη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που ακόμη και σήμερα θεωρούνται 'στίγμα' για τις οικογένειες τους αλλά και για τον κοινωνικό τους περίγυρο. Ο συγγραφέας τοποθετεί τη δράση στην ελληνική επαρχία, μια κοινωνία κλειστή με έντονες προκαταλήψεις, και παρουσιάζει τα προβλήματα που δημιουργεί ένα παιδί με ειδικές ανάγκες στην οικογένεια του, όταν το ίδρυμα όπου ζει κλείνει, λόγω έλλειψης πιστώσεων. Τότε το παιδί επιστρέφει σπίτι του, για να αντιμετωπίσει πρώτα την άρνηση της οικογένειας του να δεχτεί την αλήθεια και στη συνέχεια, την απόρριψη του από την κοινωνία.