Θεατρική παράσταση στη Νάουσα προς τιμή του Οσίου Θεοφάνους με τίτλο «Όσιος Θεοφάνης της Ναούσης πατήρ και διδάσκαλος» (φωτογραφίες, βίντεο)

Την Δευτέρα 19 Αυγούστου το πρωί στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα παρουσιάστηκε μια νέα παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως προς τιμή του Οσίου Θεοφάνους με τίτλο «Όσιος Θεοφάνης της Ναούσης πατήρ και διδάσκαλος».

Στην εκδήλωση το Θεατρικό Εργαστήρι παρουσίασε το μουσικοθεατρικό ανάγνωσμα, το οποίο μετέφερε τους παρευρισκόμενους στην εποχή του Οσίου Θεοφάνους και τους έκανε συνοδοιπόρους της ζωής και του έργου του.

Στα αναλόγια ερμήνευσαν ο Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές, ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και οι κυρίες Ευθυμία Χατζηκυριακίδου, Σωτηρία Χαλδαιοπούλου και Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, ενώ συμμετείχε Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Άρχοντα Μαΐστορα της ΜΧΕ κ. Γεωργίου Ορδουλίδη και οι μουσικοί κ. Δημήτρης Δούτσης και Σταύρος Παζαρέντζης.

Το έργο συνέγραψε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, ο οποίος παρουσίασε και την εκδήλωση, ενώ την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές.

Στη αρχή ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό και επέδωσε τον χρυσό Σταυρό του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο και Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, για την συμμετοχή τους στους εορτασμούς για τον Πολιούχου της Ναούσης.

{jlex}flickr:72157710423473151{/jlex}