Η παράσταση του Νίκου Μανούδη «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη» ταξιδεύει στη Γερμανία

Μια παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό στο DORTMUND της Γερμανίας σε κείμενα του Νίκου Μανούδη και σκηνοθεσία της Ιππολύτης Μπάρκα από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΚΦΡΑΣΗ». Theater im DEPOT Immermannstr. 29, 44147 Dortmund, την  Κυριακή 19 Μαίου και ώρα 19.00. 

 

«Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη»,  είναι ο τίτλος από ένα τραγούδι του Τάκη Μωράκη για την ταινία «το παιδί και το δελφίνι», που γυρίστηκε το 1957 στην Ύδρα και το τραγούδησε η  μεγάλη ιταλίδα ηθοποιός Σοφία Λώρεν. 

"Εμείς με το έργο μας, δε σκεφτήκαμε, να απαντήσουμε στη διαχρονική αυτή ερώτηση. Απλώς επιχειρήσαμε να περιγράψουμε την αγάπη, όπως την ζούνε οι ήρωες μας. Με μια νοσταλγική διάθεση θελήσαμε να εξαφανίσουμε το χρόνο. Τα παιδικά όνειρα για το μέλλον, γρήγορα έγιναν αναμνήσεις από το παρελθόν. Κι ανάμεσα σε αυτό το παιχνίδι, εισέβαλαν ιστορίες αγάπης, που θυμίζουν την εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Χρόνια περασμένα, που σήμερα τα κοιτάμε  με χαμόγελο ή με θλίψη για την αθωότητα, την αφέλεια, αλλά και για την οικονομική ανέχεια, τους κοινωνικούς περιορισμούς και το συντηρητισμό.  Η αγάπη όμως καιροφυλακτεί παντού,  αντιστέκεται βρίσκει τρόπους, αντεπιτίθεται και στο τέλος επικρατεί. Τότε! Σήμερα; Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη;", αναφέρει η ανακοίνωση.