"Άνοιγμα" στην Πέλλα από τη νέα διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

dhpethe pella

Με στόχο τη γνωριμία της νέας διοίκησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας με τους διευθυντές Α/θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και τη συνέχεια της μέχρι τώρα άριστης συνεργασίας των φορέων, πραγματοποιήθηκε πρώτα συνάντηση με το διευθυντή Β/ θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνο Κούγκα και του προέδρου του Δ.Σ της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας κ. Νίκου Μαυροκεφαλίδη στο γραφείο του κ. Κούγκα, στην Έδεσσα, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 12 το μεσημέρι. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η κ. Αντωνία Πολυξενίδου, προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΔΔΕ Πέλλας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα και οι δύο εκπρόσωποι των φορέων συζήτησαν για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους, τα τρέχοντα αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια, όπως και τους τρόπους βελτίωσης και ανάπτυξης περαιτέρω σχέσεων πάνω στα θέματα θεατρικής αγωγής, μέσα από τους διακριτούς ρόλους κάθε φορέα.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντησή τους οι κ. Μαυροκεφαλίδης και Κούγκας αποφάσισαν να συνεργαστούν στα παρακάτω:

• 3ος Σχολικός Θεατρικός διαγωνισμός γυμνασίων & των λυκείων Ημαθίας, Πέλλας & Πιερίας
Η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας προκήρυξε τον 3ο διαγωνισμό μεταξύ των γυμνασίων & των λυκείων Ημαθίας, Πέλλας & Πιερίας, πάντα σε συνεργασία των Διευθύνσεων Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στη Βέροια.

• «Η Φάρμα των ζώων» του Τζώρτζ Όργουελ σε σκηνοθεσία του Νίκου Αρμάου από το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας. Μια παράσταση που θέτει ουσιαστικά ερωτήματα για τις ιδιαιτερότητες της ανθρώπινης συμπεριφοράς, κοινωνικής και πολιτικής. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί για τους μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Τσαλικίδη Νικόλαο, με τον οποίο συζητήθηκε η συνεργασία χρόνων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με τα σχολεία της Πέλλας, τα οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βέροια και παρακολουθούν την παράσταση της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ο κ. Τσαλικίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταθερή τιμή του εισιτηρίου στις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ εδώ και χρόνια, καθώς και για τη σταθερότητα στην υψηλή ποιότητά τους. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην φετινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας, τα οποία ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν από κοινού στους μαθητές το εξαιρετικό έργο του Friedrich Karl Waechter «Σχολείο για Κλόουν» σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.