Γέλιο προσέφερε η ποντιακή παράσταση "Ο γιατρόν έτον μαϊμού" στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η ποντιακή παράσταση "Ο γιατρόν έτον μαϊμού" στην κατάμεστη αίθουσα του Χώρου Τεχνών Βέροιας, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.

Η παράσταση που παρουσίασε το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς" σε σκηνοθεσία Νίκου Μπουζίνη, ήταν στην ποντιακή διάλεκτο και προσέφερε άφθονο γέλιο στους θεατές, οι οποίοι ήρθαν από διάφορες περιοχές του νομού μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Καγκελίδης.

Η ίδια παράσταση είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι στην Πατρίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του χωριού, ενώ σήμερα το πρωί για τους μαθητές σχολείων (6ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία Βέροιας, Δημοτικά Σχολεία Πατρίδας, Βεργίνας και Παλατιτσίων).

Στο έργο συμμετείχαν οι (με σειρά εμφάνισης):

Χαραλαμπίδου Ελένη, Τσίλης Κωνσταντίνος, Χωραφαΐδου Χρυσή, Τσαχουρίδου Ναυσικά, Ταρασίδου Μάρθα, Τραντίδου Παρασκευή, Παπαντωνίου Πετρούλα, Ορφανίδης Γεώργιος, Ορφανίδης Δημήτριος, Ζαχαριουδάκη Στυλιανή, Σταμούλα Αναστασία.

Παραβρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Επιτροπής Διονύσης Κουλουριώτης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Γιώργος Γουλτίδης, μέλη του ΚΑΠΗ κ.α.