Μαυροκεφαλίδης: "Η Μήδεια ήταν προγραμματισμένη για δυο παραστάσεις και όχι για τρεις" (βίντεο)

Στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας έφτασε το θέμα με την παράσταση "Μηδεία" του ΔΗΠΕΘΕ η οποία δεν παίχθηκε τρίτη φορά. Το θέμα ανέδειξε ο Νίκος Μπέκης λέγοντας ότι η απόφαση του ΔΗΠΕΘΕ θυμίζει περιόδους αυστηρής λογοκρισίας και πρόσθεσε ότι τέτοιες αποφάσεις δεν τιμούν την πόλη.

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης είπε ότι προγραμματισμός για την "Μήδεια" ήταν δυο παραστάσεις (τόσες όσες παίχθηκε). Σχολιάζοντας την παράσταση, ο κ. Μαυροκεφαλίδης είπε ότι " δεν μπορούσαμε να είμαστε θεατές μιας κακογουστιάς" και αιτιολόγησε την θέση του διοικητικού συμβουλίου να μην ανεβάσει τρίτη φορά την παράσταση. Σε απάντηση στην σύμβουλο Σοφία Ελευθεριάδου, είπε ότι το ΔΗΠΕΘΕ δεν ανακοίνωσε ποτέ ότι θα ανέβει για τρίτη φορά η παράσταση.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης δεν άφησε ασχολίαστα και τα όσα είπε ο κ. Μπέκης για ελεύθερη έκφραση της τέχνης. Είπε ότι σε προηγούμενη παράσταση της παιδικής σκηνής (Chat Room) υπήρχε στους διαλόγους η λέξη "βλαχιά" και όταν αυτή ακούστηκε μπροστά σε κοινό, ακούστηκε από το κοινό ένα επιφώνημα έκπληξης (δυσάρεστης έκπληξης). Ο κ. Μαυροκεφαλίδης είπε ότι το επιφώνημα ήταν του κ. Μπέκη και η λέξη "βλαχιά" αφαιρέθηκε από τους διαλόγους.