Παρουσιάστηκε η «Παρεξήγηση» από την ομάδα «Έκφραση Α’» του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Η Ομάδα Ενηλίκων «Έκφραση Α’» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσίασε το Σάββατο στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας την παράσταση «Η παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αποστολίδη.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ' ένα πανδοχείο στην Τσεχία, δυο γυναίκες, μάνα και κόρη, ζουν μόνες και αποκομμένες από τον κόσμο. Μην μπορώντας να αντέξουν το σκοτεινό και κρύο τόπο τους, πιστή αντανάκλαση του ψυχισμού τους, έχουν εγκλωβίσει τη ζωή τους σε μία ψευδαίσθηση κάποιου παραδείσιου αλλού... γεγονός, που τις παρέχει το άλλοθι να δολοφονούν, δίχως ενδοιασμούς, τους λιγοστούς πελάτες τους , με σκοπό να τους ληστέψουν, για να μπορέσουν να φύγουν «Εκεί όπου ο ήλιος σκοτώνει τα προβλήματα και κατατρώει τα πάντα… μέχρι και τις ψυχές».

Ο ξαφνικός ερχομός όμως του γιου, που τις εγκατέλειψε πριν χρόνια, ανατρέπει με τον πιο τραγικό τρόπο το σχέδιο τους. Δε λέει το όνομά του, δεν τον αναγνωρίζουν (;) και γίνεται το τελευταίο θύμα τους. Τότε είναι που η ζωή, τιμωρός και λυτρωτής συνάμα, δίνει σε τούτη την παρεξήγηση, το τέλος.

“Αν δε χωράς στον εαυτό σου, δε χωράς πουθενά. Αν μέσα σου βιώνεις την ξενιτιά, δε θα βρεις τόπο φιλόξενο, που θα κάνει την επίγεια διαδρομή σου ευχάριστη ή έστω υποφερτή. Όπως πολύ εύστοχα ο Αλεξανδρινός ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης έγραψε μέσα από το ποίημά του «Η πόλις»”, αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Συντελεστές Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αποστολίδης
Σκηνικά: Ελπίδα Καλογερίδου
Kοστούμια: Ελπίδα Καλογερίδου – Ομάδα Έκφραση Α’
Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης - Λάζαρος Μπίντσης
Πιάνο: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης
Sound effects and ambient performance: Λάζαρος Μπίντσης
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος - Κωνσταντίνος Αποστολίδης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σοφία Βέιου – Θεοδώρα Καραγιάννη
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμήνευσαν:

Μητέρα : Μαίρη Μεγγιάνη – Κάτια Κουπίδου
Μάρθα: Έλσα Πιπερίδου – Μαρία Κυροπούλου
Ζαν: Δημήτρης Τζιμογιάννης
Μαρία: Βίκυ Κουκάρα
Υπηρέτης: Νίκος Μανούδης

Ημερομηνίες παραστάσεων :

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8.30μ.μ.
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, ώρες 7.00μ.μ. & 9.00μ.μ.

Γενική είσοδος 5€.