Η παράσταση «Οδυσσεβάχ» από την ομάδα "Όνειρο" του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Η Ομάδα «ΟΝΕΙΡΟ» (παιδιά Α΄, Β’ και Γ’ Δημοτικού) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζει την παράσταση «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Δήμητρας Σταματίου. Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στις ώρα 6.30μ.μ.στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με ελεύθερη είσοδο.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Η ομάδα «Όνειρο» (παιδιά Β’ και Γ’ Δημοτικού) παρουσιάζει την ιστορία του «Οδυσσεβάχ», όπου μετά από βάσανα και πολλούς πολέμους, προσπαθεί να γυρίσει στην πατρίδα του την Ιθαγδάτη, μαζί με τους συντρόφους του. Κύκλωπες ,γοργόνες και φρούτα που σε κάνουν να ξεχνάς είναι μερικές μόνο από τις περιπέτειες που πρόκειται να συναντήσει. Τίποτα όμως δεν είναι ικανό να τον σταματήσει.... Ένα παραμύθι για την δύναμη της θέλησης, για το θάρρος και την επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου και να αγωνίζεσαι για όσα πιστεύεις. Ένα μήνυμα για μικρούς και μεγάλους: ίσως το ταξίδι για τον προορισμό μας να είναι μακρύ και δύσκολο, ίσως να συναντήσουμε εμπόδια πολλά, μα το ταξίδι αυτό είναι που μας κάνει δυνατούς. Και πιο σοφούς!!
«Θα γυρίσεις στην πατρίδα μόνο αν βρεις το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο» λέει ο μάγος στον Οδυσσεβάχ. «Και τι είναι το κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο?» αναρωτιέται κάθε μέρα εκείνος. Μάλιστα..Ταξίδι μακρινό, με προορισμό το άγνωστο και βάρκα την ελπίδα. Σαν τον κόσμο των μεγάλων....

Συντελεστές
Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου
Διασκευή Κειμένου/ Σκηνοθεσία: Δήμητρα Σταματίου
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Χρύσα Σερδάρη
Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Σταματίου
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αντωνιάδου Παναγιώτα, Ατματζίδου Νεφέλη, Γκαγκούση Δήμητρα, Ζουμπούλογλου Σταυρούλα, Θεοδοσιάδου Αρτεμις, Καραβασιλείου Γεωργία, Κοπαλίδης Γιώργος, Κοπαλίδης Φίλιππος, Κρεμλίδου Φωτεινή, Κυριαζίδου Βασιλική, Κυριαζίδου Δήμητρα, Μαργαριτοπούλου Κατερίνα, Μαργαριτοπούλου Μάρθα, Μπαλτζή Αφροδίτη, Μπεκιαροπούλου Αρετή, Μωυσίδου Ελίνα, Μωυσίδου Κική, Ροντρίγκεζ Ροσάριο, Τζιβανίδου Στεφανία, Τσανακτσίδου Ραφαηλία, Χουρσουλίδου Σαββίνα.