«Το Δέντρο που Έδινε» από την θεατρική ομάδα "Κομήτες" του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Η Ομάδα «ΚΟΜΗΤΕΣ» (παιδιά Α΄, Β’ και Γ’ Δημοτικού) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζει την παράσταση «Το Δέντρο που Έδινε» του Shel Silverstein σε διασκευή Πέτρου Μαλιάρα και σκηνοθεσία Δήμητρας Σταματίου. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στις ώρα 6.30μ.μ.στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με ελεύθερη είσοδο.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Η ομάδα «Κομήτες» αποτελείται κυρίως από παιδιά νηπιακής ηλικίας. Τα περισσότερα από αυτά έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το θέατρο και συμμετέχουν για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση. Ποια ιστορία λοιπόν, θα ήταν κατάλληλη για να μας αφηγηθούν αυτά τα παιδιά? Μα ποια άλλη, από την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, «Το δέντρο που έδινε». Η αγάπη μιας μηλιάς για ένα αγοράκι, που όσα και αν ζητούσε από κείνη, του τα χάριζε απλόχερα σαν μια μεγάλη αγκαλιά. Ένα παραμύθι για την πλεονεξία, για την ακόρεστη ανάγκη του ανθρώπου να αποκτά όλο και περισσότερα, αλλά και για την γενναιοδωρία και την αγάπη στην πιο αθώα και ειλικρινή μορφή της. Την αγάπη δηλαδή που ξέρουν καλά να δίνουν τα παιδιά! Στην δική μας εκδοχή, οι «Κομήτες» φωτίζουν μια άγνωστη πλευρά της ιστορίας. Το αγοράκι είναι πλέον παππούς και δεν μπορεί να βρει πια τη μηλιά στο δάσος. Το έργο αυτό αναλαμβάνουν τα τρία του εγγόνια που θέλουν να βρουν το αγαπημένο δέντρο για να του κάνουν έκπληξη. Τι θα συμβεί λοιπόν στο δάσος? Τι εμπόδια θα συναντήσουν τα τρία αδέλφια? Θα καταφέρουν να ανακαλύψουν τη μηλιά και να φέρουν ξανά κοντά τους δύο φίλους?

Συντελεστές
Κείμενο: Σέλ Σιλβερσταιν
Διασκευή Κειμένου: Πέτρος Μαλιάρας-Αλέξανδρος Γρυμάνης
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Σταματίου
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Χρύσα Σερδάρη
Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Σταματίου
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αγγελίδου Παναγιώτα, Γκάσιος Ορέστης, Γραμματικοπούλου Αλκηστις, Δημόπουλος Σωτήρης, Θεοχαροπούλου Ελένη-Μυρτώ, Καραβασίλης Θωμάς, Κελεσμήτου Τριανταφυλλιά, Κεπέογλου Χρύσα, Κοτσαλίδου Μελίνα, Λουκάς Ιωάννης, Λύκας Ραφαήλ-Αγγελος, Μανδελής Ηλίας, Νικολόπουλος Γιώργος, Χαρίση Εύα.