Του πολιτισμού το....κάγκελο στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

markoulis

Στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας συνεχίστηκε η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Νίκο Μαυροκεφαλίδη και το προσωπικό της ΚΕΠΑ. Ο κ. Μαυροκεφαλίδης στην προηγούμενη συνεδρίαση κατείγγειλε ότι υπάλληλοι της ΚΕΠΑ βάζουν εμπόδια στην λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ και ακολούιησε, λίγες ημέρες μετά, απάντηση του διεθυντήτης ΚΕΠΑ Γιάννη Καμπούρη. Σήμερα απάντησε ο πρόεδροςτου ΔΗΠΕΘΕ (η απάντηση σε προηγούμενη ανάρτηση) ενώ στην συνεδρίαση του συμβουλίου άσκησε κριτική ο Αντώνης Μαρκούλης.Ακολούθησαν τοποθετήσεις συμβούλων και ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις.

"Το ΔΗΠΕΘΕ έχει γράψει την δική του ιστορία. Συμμετείχε στην πρώτη συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Τελευταία είναι σε καθοδική πορεία λόγω της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό κορβανά. Ξενίζει τον κόσμο η αντιπαράθεση δυο νομικών προσώπων του δήμου και η ανικανότητα του δημάρχου να διευθετήσει αυτή την διαφορά. Γιατί δεν έχουμε επίσημη τοποθέτηση του προέδρου της ΚΕΠΑ; Εύχομαι το ΔΗΠΕΘΕ να μην αποτελέσει ακόλουθο άλλων ΔΗΠΕΘΕ" είπε ο κ. Μαρκούλης.

"Μένει άπραγη η δημοτική αρχή στις δηλώσεις ενός υπαλλήλου της για να κλείσουν τα ΔΗΠΕΘΕ. Απορώ πώς δεν δόθηκε μια απάντηση από τον δήμαρχο σε αυτό τον άνθρωπο που με τόσο θράσος βγήκε κι έκανε δηλώσεις. Κανένας δεν ασχολείται μαζί του και λειτουργεί όπως επιθυμεί. Περιμένω μια άμεση παρέμβαση από τον δήμο" συμπλήρωσε η κ. Ελευθεριάδου.

Να επαναφέρει τον Γιάννη Καμπούρη στην τάξη είπε ο κ. Γουλτίδη χαρακτηρίζοντας την επιστολή επαίσχυντη.

Στην απάντηση του ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης τόνισε: "Ας χτυπήσουν εμένα κάποιοι για την ΚΕΠΑ. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις, όχι οι υπάλληλοι. Επίσης μπορούν να εκφράσουν άποψη υπάλληλοι με εμπειρία 30 χρόνων. Διαφωνώ να βγαίνουν στον τύπο τέτοιες επιστολές είτε από αιρετούς είτε από υπαλλήλους. Η ΚΕΠΑ χάρις στην αυτοθυσία των υπαλλήλων βρίσκεται ψηλά την ώρα που άλλοι τέτοιοι οργανισμοί υπολειτουργούν. Οι υπάλληλοι της ΚΕΠΑ δουλεύουν σκληρά και πολλές ώρες. Πάνω από 2000 εργατοώρες μας λείπουν για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις επιθυμίες όλων των φορέων και όλων των συλλόγων".

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης πέρασε στην αντεπίθεση. "Δεν καταλαβαίνω γιατί ο συνάδελφος Σοφιανίδης θέλει να καλύψει αυτή την αθλιότητα. Ποιος είναι αυτός ο κύριος που μας παρουσιάζει ως αργόσχολους. Βγάζει χολή και ασέβεια. Αισθάνομαι προσβεβλημένος. Δεν μπορεί να με προσβάλει ένας κύριος Καμπούρης. Να τελειώνουμε με τον Καμπούρη. Στην καμπούρα μας όχι καμπούρηδες".

Στην απάντηση του ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχει μια ετεροβαρής σχέση ανάμεσα στην ΚΕΠΑ και το ΔΗΠΕΘΕ, με την ΚΕΠΑ καλά στελεχωμένη και το ΔΗΠΕΘΕ με έναν υπάλληλο και πρόσθσε ότι ο κ. Μαυροκεφαλίδης αν του παραχωρηθεί η Στέγη είναι ικανός να κάνει δράσεις κάθε μέρα.. Επίσης είπε ότι ο δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός και στην προσπάθεια αιρετών και υπαλλήλων για το καλύτερο κάποιες φορές κάποιοι μπαίνουν στα χωράφια κάποιων άλλων ενώ υπάρχουν κατά καιρούς και άσχημες συμπεριφορές. Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ακόμη ότι συνάντησε και μίλησε τόσο με τον κ Μαυροκεφαλίδη όσο και με τον κ. Καμπούρη αλλά δεν θέλησε να κάνει γνωστό τι συζήτησε μαζί τους.