Άφθονο γέλιο πρόσφερε ο "Άρρωστος... κατά παραγγελία" του Προμηθέα στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η κεντρική σκηνή του Π.Γ.Σ. Προμηθέα παρουσίασε την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, στο κινηματοθεάτρου ΣΤΑΡ,  την κωμωδία με τίτλο «Άρρωστος… κατά παραγγελία».

Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά (κάποιοι αναγκάστηκαν να φύγουν) και είναι πολύ πιθανό να δοθεί και νέα παράσταση για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν κι αυτοί που δεν την είδαν.

Το έργο που παρακολούθησαν οι θεατές βασίστηκε στο τελευταίο δημιούργημα του Μολιέρου, «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» και πρόσφερε άφθονο γέλιο.

Μια κλασσική κωμωδία, με τον πρωταγωνιστή να τα βάζει με την αρρώστια που δεν έχει, το θάνατο που δεν τον απειλεί και πάνω απ' όλα, με τους γιατρούς που τον εκμεταλλεύονται. Μια κωμωδία όπου η υγεία μπερδεύεται με το χρήμα, η αγάπη με τα φάρμακα και ο γάμος με την ιατρική.

Η υπόθεση είχε ως εξής:

Ένας πλούσιος αριστοκράτης που ζει με τις δυο του κόρες και τη δεύτερη σύζυγό του, κατατρέχεται από την ιδέα ότι είναι άρρωστος. Μοναδική του ασχολία είναι τα φάρμακα κι οι συνταγές! Μέσα από τα διάφορα καμώματά του δημιουργείται μια εύθυμη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα διασκεδαστική… φτάνοντας σε τέτοια ακρότητα ώστε να θέλει να παντρέψει την κόρη του με... γιατρό για να έχει εύκολες τις... συνταγές! Η όμορφη κόρη του όμως είχε αντίθετη γνώμη, μια και η καρδιά της ήταν δοσμένη αλλού.

{globalflash.gallery 182}

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Σοφία Γκότση, Γρηγόρης Ίτσκος, Νίκος Μπουζίνης, Όλγα Απαζίδου, Κάτια Κουπίδου, Διονύσης Καρολίδης, Νατάσα Ποργιαλίδου, Γιάννης Χατζίδης, Αντώνης Καρολίδης, Γιώργος Γεωργίου και ο Στέφανος Γαϊτάνος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – διασκευή:  Διονύσης Καρολίδης

Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα

Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Κόγιας

Επιμέλεια μουσικής: Δαμιανός Οικονομίδης

Υπεύθυνη σκηνής: Ελένη Παραστατίδου

Φροντιστήριο: Θεατρική Ομάδα

Επιμέλεια ήχου & φωτισμού: Γιάννης Πατραλέξης

Μακιγιάζ: Δώρα Ευστρατιάδου

Επιμέλεια προγράμματος /αφίσα: Γρηγόρης 'Ιτσκος

vίdeo - φωτογραφία: G studio