Άφθονο γέλιο πρόσφερε η ανατρεπτική κωμωδία «Απόψε στο Στράτφορντ» στη Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας το έργο ''Απόψε στο Στράτφορντ'' της Μάρας Γαβριηλίδου από τους NoVanTheatreGroup, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας.

Η παράσταση προσέφερε άφθονο γέλιο και μέσα από τα ευτράπελα μπόρεσε το κοινό να γνωρίσει τον κόσμο της σκηνής και των παρασκηνίων της εποχής του Σαίξπηρ.

Αναφορικά με το έργο, η υπόθεση αφορά έναν θίασο ηθοποιών ο οποίος ετοιμάζεται να δώσει την παράσταση του. Το κοινό είναι στη θέση του. Οι ερμηνευτές, τα κοστούμια, τα σκηνικά κι ένα καλοδουλεμένο έργο... όλα έτοιμα! Μόνο που ''Απόψε στο Στράτφορντ '' δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει! Ο ρόλος του ρόλος του Δούκα και της ερωμένης του είναι καταλυτικός. Τα γενέθλιά της γίνονται ο εφιάλτης του ταλαίπωρου αυτού θιάσου, αναρωτώμενοι ποιος είναι αυτός ο δήθεν ταλαντούχος εξάδερφος Γουλιέλμος Φίλιους Γιόχαν Σαίξπηρ. Ένα δράμα που μετατρέπεται σε κωμωδία. Και μια κωμωδία που καταλήγει σε δράμα.

''Απόψε στο Στράτφορντ '' ένας θίασος σε παράκρουση έπαιξε θέατρο για να σώσει το τομάρι του.

{globalflash.gallery 138}

Οι NoVanTheatreGroup παρουσίασαν μία ανατρεπτική κωμωδία θεάτρου μέσα στο θέατρο, ιχνηλατώντας τα πρώτα συγγραφικά βήματα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ και φωτίζοντας τα λεγόμενα ''σκοτεινά χρόνια'' της ζωής του.

Συντελεστές:
Πρωτότυπο κείμενο: Μάρα Γαβριηλίδου
Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Κινησιολογία-Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Μουσική: Αλέξανδρος Ιωάννου, Ηλίας Σταμπουλής
Κοστούμια: Αποστόλης Καραγιάννης
Σκηνικά: Γιώργος Μαυρόπουλος, Γεώργιος Δερνίκας
Κατασκευή μάσκας: Χαρούλα Αδαμοπούλου
Γραφιστική Επιμέλεια: Γεώργιος Δερνίκας
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Trailer: Εύη Μίνου
Παραγωγή: anima-animal
Έπαιξαν οι: Γεώργιος Δερνίκας, Πέτρος Μαλιάρας, Μαρία Παπαγιαννάκη, Βασίλης Κανελλόπουλος, Λένια Κοκκίνου