Το Μουσικό Παραμύθι "Μηχανορραφήματα" από την παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας

Φέτος το χειμώνα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας με 5 ηθοποιούς και 3 μουσικούς επί σκηνής παρουσιάζουν στα παιδιά και σε όσους νιώθουν παιδιά το Μουσικό Παραμύθι της Δήμητρας Μητρέντση & της Λουκίας Ορφανίδου «ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΗΜΑΤΑ» μια περιπέτεια αλλιώς. Η πρώτη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11π.μ μόνο για τους εκπαιδευτικούς. Από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 θα δίδονται καθημερινά παραστάσεις για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας στο Θέατρο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Πόσο εύκολο είναι να απαλλαγείς από μια κακή σου συνήθεια;
Πώς καταφέρνεις να ξεπεράσεις μια φοβία;
Πώς ένας άγνωστος μπορεί σε μια στιγμή να γίνει αληθινός φίλος;
Πώς βρίσκεις το μέτρο ανάμεσα στο λίγο και το πολύ και ποιο διαλέγεις από τα δύο;
Τέσσερα παιδιά σε τρία γειτονικά μπαλκόνια αφήνονται στη ‘’γλυκιά ζωή‘’ τους και τη μοναξιά της διαφορετικότητάς τους. Το φαγητό, το ηλεκτρονικό παιχνίδι, η εξωτερική εμφάνιση τα αποκοιμίζουν σε μια νωθρή καθημερινότητα.
Ένα λάθος φέρνει την ανατροπή και μια φοβερή συσκευή, τα βγάζει στο δρόμο… της αναζήτησης, της αλλαγής, της φιλίας και της αγάπης.
Ένα δένδρο μόνο, ένα ζαρκάδι με το θλιβερό του μοιρολόι κι ένα στοιχειό της λίμνης δίνουν -μα και παίρνουν- τη λύτρωση και βοηθούν να βρεθεί το μαγικό συστατικό.
Μπες μέσα στο παραμύθι για να ζήσεις κι εσύ ένα ταξίδι στο … αλλού και στο … αλλιώς … Κάνε κι εσύ τη διαδρομή και τραγούδησε μαζί μας τα τραγούδια της περιπέτειας και της αναζήτησης.
Είναι κρυμμένα μέσα σε αινίγματα και μονοπάτια που μπερδεύουν. Μα οι ήρωες της ζωής -σαν τους ήρωες των παραμυθιών- πριν νυχτώσει και το παραμύθι τελειώσει, βρίσκουν το σωστό δρόμο.
Πριν η μέρα χαθεί τα κομμάτια της μηχανής θα συναρμολογηθούν και ‘’μια περιπέτεια αλλιώς‘’ θα ξεκινήσει από την αρχή. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Δήμητρα Μητρέντση-Λουκία Ορφανίδου
Σκηνοθεσία: Λουκία Ορφανίδου
Μουσική-Στίχοι-Μουσική Διδασκαλία: Δήμητρα Μητρέντση
Β.Σκηνοθέτη-Χορογραφίες: Κωνσταντίνα Λάλλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Θανάσης Κολαλάς
Animation: Λίλη Κοντοδήμα
Φωτισμοί : Γιώργος Βέγκος
Προβολή – επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Ηθοποιοί: Ελένη Βουγιατζή, Διογένης Γκίκας, Αλκμήνη Κουλουμπή, Περικλής Σταύρου, Θεοδόσης Φυλαχτός
Μουσικοί: Μαρίνα Γκοργκάτζε (βιολί), Βαγγέλης Δερβώκης(κιθάρα), Δήμητρα Μητρέντση (πιάνο, φωνή)

Για πληροφορίες, για τον προγραμματισμό και κλείσιμο ημερομηνίας παρακολούθησης της παράστασης μπορείτε να απευθύνεστε στους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς της ΚΕ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας 2331078140, & 142
fax: 2331029714 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.