Η Μελωδία της Ευτυχίας στο Θέατρο Άλσους

melodia eftixia

Η Μελωδία της Ευτυχίας, ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών, θα παιχθεί απόψε στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη». Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και ταινία το 1965. Στην ελληνική μεταφορά του μιούζικαλ, πρωταγωνιστούν η τραγουδίστρια Demy στο ρόλο της Μαρίας Φον Τραπ, ο Άκης Σακελλαρίου στο ρόλο του πλοιάρχου Φον Τραπ, η Ναταλία Δραγούμη στο ρόλο της Βαρώνης... και ο Γιώργος Τζαβάρας (στο ρόλο του Μαξ Ντεβάιλερ), ενώ τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων στα ελληνικά υπογράφει η Θέμιδα Μαρσέλλου, που έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια το ιδιαίτερο ταλέντο της στον τομέα του μιούζικαλ (Annie, Fame, Rent).

Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης πραγματοποίησε ο Γιάννης Αντωνόπουλος, ενώ τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Άννα Αθανασιάδη.
Για τις ανάγκες των παιδικών και εφηβικών ρόλων (θυμίζουμε ο πλοίαρχος Φον Τραπ είχε 7 παιδιά που πρωταγωνιστούν στην παράσταση) έγινε εκτενής και απαιτητική οντισιόν και από αυτήν επελέγησαν τα καταπληκτικά παιδιά που θα δείτε στην παράσταση.

Τα σκηνικά της παράστασης υπογράφει η Μαίρη Τσαγκάρη, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκκορού, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Η Μελωδία της Ευτυχίας έχει βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίας Φον Τραπ, ενώ τη μουσική - που έγινε παγκοσμίως γνωστή - έχει γράψει ο Ρίτσαρντ Ρότζερς και τους στίχους ο Όσκαρ Χάμερσταϊν.
Η πραγματική οικογένεια Φον Τραπ έφυγε από την Αυστρία της ναζιστικής κατοχής το 1938 και πήγε στις ΗΠΑ, όπου και πραγματοποίησε πολλές μουσικές εμφανίσεις.

Ώρα 9.00 μ.μ.
Είσοδος: 12 € και 10 € φοιτητικό ανέργων ΑΜΕΑ