Βέροια: Ενενήντα σπουδαστές κιθάρας από Μακεδονία κ Ήπειρο συμμετείχαν στο διήμερο κιθάρας

Πραγματοποιήθηκε  17 και 18 Απριλίου 2015 το διήμερο κιθαριστικής τέχνης στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με το τίτλο «Ημέρες κιθάρας … ένα βήμα πριν το φεστιβάλ». Στο διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκε μια συναυλία με τους Μιχάλη Κονταξάκη και το  Fuego Guitar Trio (Μιχάλης Σουρβίνος, Άγγελος Μπότσης, Roland Hofmann), πρόβες κιθαριστικών συνόλων, δωρεάν σεμινάρια κιθάρας που τα παρακολούθησαν σπουδαστές κιθάρας (90 τον αριθμό) από τη Βέροια αλλά και τη γύρω περιοχή. Τέλος πραγματοποιήθηκε συναυλία με κιθαριστικά σύνολα από τη Βέροια, την Κοζάνη και τα Ιωάννινα.

Στη διάρκεια του διημέρου, ανακοινώθηκε επίσημα και η διενέργεια το 2016 του 12ου διεθνούς φεστιβάλ κιθάρας.

Για μια ακόμα φορά η Βέροια έγινε το επίκεντρο της κιθαριστικής τέχνης στην περιοχή μας, συγκεντρώνοντας το σχετικό ενδιαφέρον των κιθαριστών και όχι μόνο. Όπως όλα δείχνουν το 12ο διεθνές φεστιβάλ κιθάρας παρά το γεγονός ότι το βαραίνει μια διακοπή τριών ετών, εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον των κιθαριστών.

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι θα προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και η Βέροια το 2016 θα καταγραφεί και πάλι, ως η πόλη της κιθάρας.