Μην πυροβολείτε τον …μπασίστα!

basistas

Η ενασχόληση με την μουσική έχει μεγάλο κόπο, πολύ ιδρώτα και πολλές ώρες πάνω από το μουσικό όργανο για να αναπτυχθεί το skill!

Ακόμα όμως κι αν δεν καταλήξεις rock star με την μπάντα σου να κάνεις tour για να ικανοποιήσει την δίψα των fun σου, το να είσαι μουσικός έχει και τα τυχερά του! Σε αντίθεση με την πεποίθηση των περισσότερων ότι ο barman έχει την προτίμηση του γυναικείου φίλου, στην πραγματικότητα, αυτή μονοπωλείται από τους μουσικούς! Η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική φλέβα είναι ικανά χαρακτηριστικά για να τραβήξουν το ενδιαφέρον μιας γυναίκας ακόμη κι αν δεν ανήκεις στην πιο γνωστή μπάντα.

groupies

Πέρα όμως από το γεγονός αυτό, η διαπίστωση αυτή έχει να αναδείξει και άλλες περισσότερες και πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες! Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ομάδα φοιτητών σε φεστιβάλ της Αμερικής, οι νέες κοπέλες που ερωτήθηκαν για το ποιο θεωρούν τον καλύτερο του γκρουπ, δεν έδιναν μόνο έμφαση στον καλλιτέχνη, αλλά και στο μουσικό όργανο που παίζει!

Στα δικά τους κριτήρια, κατά κάποιο τρόπο τα μουσικά όργανα υποδήλωναν την πρωτεύουσα ή δευτερεύουσα θέση που έχει το ένα ή το άλλο μέλος μέσα στο γκρουπ!

Πολλές από τις κοπέλες που ερωτήθηκαν για το πιο μέλος από την μπάντα προτιμούν μπορεί να μην ήξεραν να απαντήσουν λέγοντας το όνομα, σχολίαζαν όμως περιεκτικά: « Ο κιθαρίστας μ' αρέσει», ή ο «ντράμερ»....

bassists

Η ενδιαφέρουσα αποκάλυψη που έγινε από αυτό το άτυπο και μικρού τύπου γκάλοπ, ήταν ότι ελάχιστες γυναίκες ανέφεραν τον μπασίστα! Να σημειώσουμε βέβαια ότι στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος πολλές μπάντες και για όλες, οι κατακτήσεις του μπασίστα ήταν σε κάθε περίπτωση οι χαμηλότερες!

basist2

Ανάμεσα στα βασικά μουσικά όργανα που χρησιμοποιεί μία μπάντα, η κιθάρα μπορεί να τραβήξει την προσοχή με ένα solo και να μάλιστα αν αυτός που την κρατά είναι και λίγο περισσότερο επιδειξίας, τότε συνδυάζοντας μουσικό skill και κινήσεις μπροστά από το κοινό, τραβά σίγουρα την προσοχή! Το ίδιο συμβαίνει και με τον ντράμερ παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο πίσω μέρος της σκηνής! Η ένταση που δίνει και ο εκκωφαντικός ρυθμός είναι αρκετά για να τον τοποθετήσουν σε ορισμένες γυναικείες καρδιές.

groupie2

Ο τραγουδιστής φυσικά παίρνει πάντα τα πρωτεία και ο μπασίστας στην αντίπερα όχθη, μόνος του με το μπάσο του, διατηρεί την διακριτική εικόνα στο γκρουπ με περιορισμένο γυναικείο κοινό να τον επιλέγει!

bass-plus

Όσοι από εσάς είστε μπασίστες μην πτοείστε! Ως μουσικοί έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να φλερτάρετε επιτυχημένα σε σχέση με τον barman και ας μην ξεχνάμε και την ρήση του σοφού λαού «λίγα και καλά»!

Το άρθρο ήταν μια προσφορά της Bon Studio, την οποία και ευχαριστούμε θερμά!