Ρεσιτάλ πιάνου του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου: Οι τρεις «περίοδοι» στον Μπετόβεν

Το Δημοτικό ωδείο Νάουσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων της Εστίας Μουσών διοργανώνουν το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα συναυλιών της Εστίας Μουσών ρεσιτάλ πιάνου από τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο. Θα ερμηνεύσει έργα που αντιπροσωπεύουν αισθητικά την πρώιμη, μεσαία και ώριμη συνθετική περίοδο του μεγάλου μουσουργού L.V.Beethoven. Είσοδος για το κοινό: 5 ευρώ.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μελέτησε με τις Ι. Σημηριώτη (ΚΩΘ) και Δ. Ευνουχίδου. Με υποτροφία του Ιδρύματος "Λ. Βουδούρη" σπούδασε στην Hochschule fur Musik Koeln και στη Royal Scottish Academy of Music and Drama. Εκπροσώπησε επανειλημμένα την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις (Αλγέρι, Βερολίνο, Λουξεμβούργο, Νόβισαντ κ.α.) και βραβεύθηκε σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς (Γ. Θυμής, Governor's Recital, Helexpo κ.ά.)
Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει 25 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από τον Bach μέχρι τους συνθέτες του 21ου αιώνα.

Οι εμφανίσεις του σε αίθουσες όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Centre Cultural Portugal Paris, το Κendal Town Hall, το Wells Concert Hall, το Musashino Center Tokyo, καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ απέσπασαν θερμές κριτικές. Σαν σολίστ συνέπραξε με τις ΚΟΘ, ΚΟΑ, Apollon Orchestra Berlin, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Καμεράτα, Ορχήστρα των Πατρών, Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα RSAMD, ΑΣΟΝ, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη εμφανίζεται τακτικά σε ρεπερτόριο για δύο πιάνα και τέσσερα χέρια. Είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα, 12 πιανίστες). Δισκογραφικά κυκλοφόρησε τα έργα του Ν. Κωνσταντινίδη για σαξόφωνο και πιάνο με τον σαξοφωνίστα Θ. Σωτηριάδη. Είναι οργανωτής και παραγωγός του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (www.thessalonikipianofestival.gr).