Δυο εκδοχές μουσικού θεάτρου παρουσιάστηκαν στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Οι λάτρεις της όπερας και της οπερέτας απόλαυσαν μία μοναδική παράσταση, από τους μαθητές των τάξεων μονωδίας και μελοδραματικής της Μαριαλένας Παναγιωτοπούλου, του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, το βράδυ της Δευτέρας, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι μαθήτριες ερμήνευσαν άριες και γνωστές όπερες του κλασικού ρεπερτορίου με κοστούμια και σκηνικά εποχής, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν ελληνικές οπερέτες, οι οποίες ήταν το κύριο μέσο διασκέδασης της εποχής του μεσοπολέμου.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Α' Μέρος

G. Rossini

Άρια του Tancredi

από την όπερα Tancredi

W. A. Mozart

Άρια της Σουζάννας

από την όπερα Οι γάμοι του Φίγκαρο

W. A. Mozart

Τρίο οι τρεις Ντάμες

από την όπερα Ο μαγικός αυλός

W. Gluck

Άρια του Ορφέα

από την όπερα Ορφέας και Ευρυδίκη

G. Donizetti

Άρια της Αντίνας

από την όπερα Ελιξήριο του έρωτα

G. Donizetti

Χορωδιακό

από την όπερα Ελιξήριο του έρωτα

J. Offenbach

Βαρκαρόλα

από την όπερα

Τα παραμύθια του Χόφμαν

G. Rossini

Γάτες

B’ Μέρος

Θ. Σακελλαρίδης

Στ' Άγριο το δάσος από την οπερέτα Βαπτιστικός

Δ. Ρόδιος

Ζαφείρια είναι τα μάτια σου από τα 7 διαλεχτά τραγούδια

Θ. Σακελλαρίδης

Βαρκαρόλα από την οπερέτα Πικ Νικ

Θ. Σακελλαρίδης

Τον παλιό εκείνο τον καιρό από την οπερέτα Βαπτιστικός

Θ. Σακελλαρίδη

Το βαλς θα αρχίσουν από την οπερέτα Βαπτιστικός

- - - 

Άρια του Tancredi

Ο εξόριστος Tancredi επιστρέφει ύστερα από πολύ καιρό στην πατρίδα του. Συγκινημένος και χαρούμενος υμνεί την αγαπημένη του πατρίδα λαι ανυπομονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του.

Αρια του Ορφέα

Ο Ορφέας κατεβαίνει στον Άδη για να πάρει πίσω την αγαπημένη του Ευρυδίκη. Να την ελευθερώσει και να ζήσουν μαζί. Είναι αποφασισμένος να πολεμήσει για χάρη της και να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια προκειμένου να την πάρει μαζί του.

Άρια της Σουζάννας

Η Σουζάννα, υπηρέτρια στο σπίτι της Κοντέσας, ντύνει τον Κερουμπίνο γυναίκα για να παγιδεύσουν μαζί με την κυρία της τον κόμη (σύζυγο της κοντέσας) ο οποίος υποπτεύεται ότι την απατά. Με την άρια αυτή θαυμάζει το έξυπνο σχέδιο της.

Άρια τη Αντίνας

Η Αντίνα διαβάζει από ένα παλιό βιβλίο την ιστορία του Τριστάνου και της Ιζόλδης. Η σκλυρόκαρδη Ιζόλδη έμεινε αδιάφορη από τον Τριστάνο αλλά μόλις αυτός ήπιε το ελιξήριο του έρωτα όλα αλλάζουν και ζουν ευτυχισμένοι. Η ίδια ιστορία ακριβώς επαναλαμβάνεται με την Αντίνα και τον Νεμορίνο ο οποίος δείχνει πολύ ενδιαφέρον για την ιστορία που είχε διαβάσει η Αντίνα.

Χορωδιακό

Η Αντίνα αγαπάει το Νεμορίνο. Η μεγάλη κληρονομιά που αποκτά από τον θείο του το καταστεί περιζήτητο γαμπρό. Οι χωρικές σχολιάζουν το γεγονός αυτό ενώ ο ίδιος δεν το γνωρίζει ακόμα. Ήδη έχει αγοράσει από έναν πλανόδιο πραματευτή το ελιξήριο του έρωτα (στην πραγματικότητα είναι κρασί) ώστε να γίνουν με την Αντίνα ζευγάρι.

Βαρκαρόλα

Η σκηνή εξελίσσεται στην Βενετία όπου ο Χόφμαν υμνεί με την Τζουλιέτα τον έρωτα η οποία προσπαθεί να παγιδεύσει την μορφή του στο μαγικό καθρέφτη για λογαριασμό του μάγου Νταπερτούτο ο οποίος θέλει να τον έχει υπό τον έλεγχο του.

Όμορφη νύχτα ώ νύχτα της αγάπης.

- - -

Συμμετείχαν οι:

Δόξα Γουργουλιάτου, Μαριαλένα Θεοχάρους, Άννα Κούτρα, Έλλη Κατραντσιώτη, Ελένη Τρύφων, Δήμητρα Καραβασίλη, Δοροθέα Καραμούζα, Φωτεινή Γεωργίου, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Βασιλική Βλαχοστεργίου, Κατερίνα Γκουντελάκη, Νίκος Βλαχοστεργίου

Στο πιάνο συνόδευσε ο Θανάσης Γοβατζιδάκης.

Διδασκαλία - σκηνοθεσία Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου.

Κοστούμια και σκηνικά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.

View this gallery on Flickr